Goldman Sachs Group stratejistlerine gรถre Japonya Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (BOJ) gรผvercin tutumunu sรผrdรผrmesi halinde Japon yeni en son 30 yฤฑl รถnce gรถrรผlen seviyelere gerileyecek.
Kamakshya Trivedi liderliฤindeki Goldman Sachs stratejistlerine gรถre, รถnรผmรผzdeki altฤฑ ay iรงinde Japon yenin ABD dolar baลฤฑna 155’e gerilemesi bekleniyor. Bu, Japon yeninin Haziran 1990’dan bu yana gรถrdรผฤรผ en zayฤฑf seviye olacak.
Stratejistler yayฤฑnladฤฑklarฤฑ yatฤฑnฤฑmcฤฑ notunda, “BOJ faiz artฤฑrฤฑmฤฑndan uzak durduฤu ve hisse senetleri makul รถlรงรผde iyi desteklendiฤi sรผrece, Japon yeni zayฤฑflamaya devam eder” ifadelerini kullandฤฑlar.
Bununla birlikte stratejistler, Jaqon yeninin 2024 yฤฑlฤฑnda bir kez daha gรผรงlenerek gelecek yฤฑlฤฑn sonunda 135 seviyesine ulaลmasฤฑnฤฑ bekliyorlar. Japon yeni bu yฤฑl ABD dolarฤฑ karลฤฑsฤฑnda yรผzde 10’dan fazla deฤer kaybetti.







