Amerikalฤฑ birรงok yatฤฑrฤฑmcฤฑ Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Burnley ve Evertonโa yatฤฑrฤฑm yapmฤฑล durumda. Ancak ABDโde bรผyรผyen futbol pazarฤฑ yatฤฑmcฤฑlarฤฑn bu konudaki iลtahฤฑnฤฑ artฤฑrdฤฑ. Bu noktadan yola รงฤฑkan รผnlรผ yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ Goldman Sachs (NYSE:GS) futbol takฤฑmlarฤฑnฤฑn alฤฑmฤฑ, satฤฑmฤฑ ve finansmanฤฑ konusunda uzmanlaลan bir ekibi oluลturacak. Bu ekibin amacฤฑ, yรผksek net deฤere sahip mรผลterilerini takฤฑmlara, stadyum finansmanฤฑna ve diฤer รถnemli anlaลmalara yรถnlendirmek olacak.
Goldman Sachs, Chelsea’ye Todd Boehly ve yatฤฑrฤฑmcฤฑ konsorsiyumu getirerek รถnemli bir rol oynadฤฑ. Ayrฤฑca bankanฤฑn Formula 1 ve NFL gibi sporlarda da anlaลmalarฤฑ bulunuyor. Manchester United’ฤฑn satฤฑล sรผrecinde ise The Raine Group gibi Wall Street firmalarฤฑnฤฑn da yer aldฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor.
ABD’de dรผzenlenecek bir Dรผnya Kupasฤฑ ile birlikte daha iyi bir fiyat elde etmeyi planlayan Glazer ailesinin, spor varlฤฑklarฤฑna olan ilginin artmasฤฑyla piyasayฤฑ 2025 yฤฑlฤฑnda tekrar test etmek istediฤi belirtiliyor. Yakฤฑn zamanda Everton Futbol Kulรผbรผ de Miami merkezli 777 Partners ลirketi tarafฤฑndan satฤฑn alฤฑnmฤฑลtฤฑ.







