Goldman: Volatilite geliyor

Goldman: Volatilite geliyor

Goldman Sachs'ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği raporda Türkiye'nin önünde gürültülü ve volatilitenin yüksek olduğu bir dönemin gelmekte olduğu öne sürüldü.

A+A-

Goldman Sachs'ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği raporunda Türkiye'nin önünde gürültülü ve volatilitenin yüksek olduğu bir dönemin gelmekte olduğu öne sürüldü.

Goldman Sachs, seçimlerin ardından 13 yıldan bu yana süren tek parti döneminin sona erdiğini belirterek, Türkiye'nin yeni ve muhtemelen daha az istikrarlı bir azınlık ya da koalisyon hükümetinin etkin olduğu bir döneme adım attığını vurguladı.

Partiler arası görüşmelere bağlı olarak AKP hakimeyetinin sona erebileceği ve bunun da yönetimi daha önce denenmemeiş yani belirsizliğin daha yüksek olduğu bir ortama sürükleyebileceği ifade edildi.

Öte yandan seçim sonuçlarının ayrıca Başkanlık sistemine geçişi yani Erdoğan'ın başkan olmasının önünü de tıkamış olduğu vurgulandı.

Seçim sonuçlarının AKP'nin umduğunun altında bir oy oranına işaret ettiği ancak AKP'nin halen en büyük parti olmaya devam ettiği belirtilirken, AKP'nin oylarının yüzde 49.8'den yüzde 40.7'ye gerilediğine dikkat çekildi.

Goldman bu gelişemelere karşın dolar/tl kuruna dair beklentisini önümüzdeki 12 aylık süre için 3.15, ve 2016 sonu için 3.40 TL olarak koruduğunu belirtti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.