Goldman'dan "altın-Bitcoin" karşılaştırması

Goldman'dan "altın-Bitcoin" karşılaştırması

Goldman Sachs, "CBOE'de Bitcoin vadeli kontratlarının işleme açılmasının altına etkisi yok"

A+A-

Goldman Sachs, Bitcoin'in altının yerini alacak bir alternatif yatırım aracı olduğunu düşünmediklerini, CBOE'de Bitcoin vadeli kontratlarının işleme açılmasının altın talebine etkisi olmadığını bildirdi.

Yatırımcı bilgilendirme notu yayınlayan Goldman Sachs, "CBOE'de Bitcoin vadeli kontratlarının işleme açılmasıyle birlikte birçok yatırımcı kripto paranın altına talebi azaltıp azaltmadığını soruyorlar. Biz bunun yanıtının hayır olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Goldman Sachs, yanıtın 'hayır' olmasının nedenleri olarak ise Bitcoin yatırımcı havuzunun altından "çok farklı" olmasını, kripto paraların kara para aklama, terörün finansmanının engellenmesi için düzenlemelere uygunluğunun nasıl olacağının belirsizliğini işaret etti. 

CBOE'de dün ilk işlem gününde çok hareketli bir seyir izleyen ve 18.900 dolar seviyesini gören Ocak vadeli Bitcoin kontratı bugün 17.500 dolar seviyesine kadar gerilemenin ardından düne göre 765 dolar düşüşle 17.780 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

CBOE'de Bitcoin işlem hacminde de ciddi bir düşüş var, dün 4.127 kontrat işlem görürken bugün şu ana kadar işlem hacmi 420 oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.