Gong Bedii Ensari için çaldı

Gong Bedii Ensari için çaldı

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan ve 8 Mart tarihinde vefat eden Bedii Ensari anısına Borsa İstanbul'da tören düzenlendi

A+A-

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan ve 8 Mart tarihinde vefat eden merhum Bedii Ensari, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni ile anıldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, sermaye piyasalarının duayeni merhum Bedii Ensari için Borsa İstanbul'da anma töreni düzenlendi. Ensari'nin ailesi, sevenleri, sermaye piyasası kurumlarının yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı anma töreninde gongun çalınmasından önce merhum için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Törende, Borsa İstanbul yöneticileri, çalışanları, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Atilla Köksal ve Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği Başkanı Sudi Özkan da hazır bulundu.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, törende yaptığı konuşmada, doğduğu şehir ve kültürlerin kesişim noktası Mardin'e aşık olan Bedii Ensari'nin bugüne kadar tüm çalışmalarında memleketini ve ülkesini gözettiğini, çalışma hayatında durmak nedir bilmediğini, ahlaki değerlerine sevgisini de ekleyerek adım attığı her alanda başarıya ulaştığını ifade etti.

Bugüne kadar herkes için bilgi birikimiyle bir duayen, gösterdiği yol ile ağabey olan Ensari'nin, özellikle işine duyduğu saygı ve sevgi ile her zaman için sektörün ahlaki bir değeri olarak hatırlanacağını belirten Seyman, "Hayatının her anında ülkesinin geleceğini düşünen merhum Bedii Ensari’nin hayat hikayesi, tarihimizin sayfalarındaki yerini almıştır. Borsa İstanbul çatısı altında faal görev aldığı dönemde de katkılarını esirgemeyen değerli dost ve ağabeyimiz merhum Bedii Ensari’yi Borsa İstanbul olarak bir kez daha saygıyla anarken kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" dedi.

 Sermaye piyasalarının duayen ismi Bedii Ensari

1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan merhum Bedii Ensari, hakimlik ve avukatlık görevlerini icra ettikten sonra uzun zaman reel sektörde inşaat, çimento, döküm sanayinde kademe yöneticiliği yaptı. Sermaye piyasalarının duayen ismi merhum Ensari, iş hayatı boyunca Marbaş Menkul Değerlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, İMKB ve Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanlıkları, Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör temsilciliği gibi birçok görevde de bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.