Gong Tuğçelik için çaldı

Gong Tuğçelik için çaldı

Borsada bugün gong yüzde 23'ü halka arz edilen Tuğçelik için çaldı. 4 TL fiyatla işlem görmeye başlayan hissenin kodu "TUCLK"

A+A-

Sermayesinin yüzde 23,33'ünü halka arz eden Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için Borsa İstanbul'da bir gong töreni düzenlendi.

Tuğçelik Aliminyum, Borsa İstanbul İkinci Ulusal Pazar'da işlem görecek. Yassı levha sac ticaretinde faaliyet göstermek üzere 1988 yılında kurulan ve son yıllarda sac ticaretine ek olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörünün önemli üreticilerine alüminyum döküm parçalar üretmek üzere anlaşmalar imzalayan Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (Tuğçelik) hisselerinin halka arzı dolayısıyla Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi.

Törene, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman ve Tuğçelik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burak Nergiz katıldı. Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, 2014 yılında 3 adedi Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP)'te olmak üzere Tuğçelik dahil toplam 7 şirketin pay halka arzı ile 203 adet borçlanma aracı ihracının gerçekleştirildiğini kaydetti. Aydın Seyman, pay halka arzından sağlanan kaynağın 111 milyon TL'ye, borçlanma aracı ihracından sağlanan toplam kaynağın ise 29 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi. Hâlihazırda 9 adedi Pay Piyasası olmak üzere toplam 16 şirketin halka arz başvurusu bulunduğunu belirten Aydın Seyman, "Mevcut durumda Tuğçelik ile birlikte payları Borsamızda işlem gören şirket sayısı 421 olmuştur. Borsamızda işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 563 milyar TL'dir" dedi.

Tuğçelik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burak Nergiz de, 10-11 Haziran tarihlerinde sermayesinin yüzde 23,33'ünü halka arz ederek gücüne güç katan Tuğçelik'in, halka arz satış sürecini başarıyla sonuçlandırmış olmaktan ve yeni pay sahipleriyle yola devam etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Burak Nergiz "Halka arz sürecinde bize destek olan ve beraber çalışan bütün kurumlara ve özellikle Tuğçelik çalışanlarına teşekkür ediyorum. Halka arz sonrasında girmiş olduğumuz bu yolda daha güçlü finansal yapı, kurumsal yönetim anlayışı ve şeffaflık ilkesiyle birlikte sorumluluklarımızın bilincinde, ileriye daha güvenli ve umutla bakıyoruz. Bu düşüncede olan bütün kurumları buradan halka arz seferberliğine davet ediyoruz" dedi.

Tuğçelik Alüminyum, İkinci Ulusal Pazar'da "TUCLK" kodu ve 4 TL fiyatla işlem görmeye başladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.