Google Fotoğraflar artık ücretli

Google Fotoğraflar artık ücretli

Yıllardır ücretsiz ve sınırsız hizmet veren Google Fotoğraflar bugünden itibaren ücretli hale geldi. Peki yedeklenen fotoğraflara ne olacak?

A+A-

Son yıllarda hızla yaygınlaşan bulut depolama servisleri, adeta kullanıcıların vazgeçilmezi haline geldi. Fiziksel depolama birimlerinin dayanıksızlığı ve zamanla veri kaybına neden olması, bulut servislerinin yükselişinin ana nedenlerinden biri. En ünlü bulut depolama servislerinden olan Google Fotoğraflar, bugünden itibaren ücretli hale geldi.

İnsanların aklında olan en büyük soru ise 1 Haziran‘a kadar yedeklenen yüksek kalitede depolanmış fotoğrafların nereye aktarılacağı veya bu medya öğelerine ne olacağı oldu. Bu zamana kadar yedeklenen fotoğraf ve videolarınız, kaybolmayacak ve Google‘ın her kullanıcıya tanımlayacağı 15 GB‘lık depolama alanından ayrı tutulacak.

Google’ın sağladığı 15 GB‘lık alanı yetersiz bulan kullanıcılar, buraya tıklayarak farklı Google One planlarına göz atıp kendilerine uygun plan paketi seçebilirler. Bu seçeceği değerlendirmek istemeyen kullanıcılar bazı fotoğraf, videolar veya Google Drive‘da depolanan dosyalarını silmek zorunda kalacaklar.

Peki 15 GB‘lık depolama alanı dolduğunda ne olacak? Google‘ın yaptığı açıklamaya göre, verilen limiti aşan ve 2 sene boyunca ödeme yapmayan kullanıcıların verileri şirket güvencesinde olmayacak. Google’ın bu içeriklere ne yapacağı bilinmese de, tahminler verilerin silineceği yönünde.