Google’un eski CEO’su süper yat Alfa Nero’yu almaktan vazgeçti

Google’un eski CEO’su süper yat Alfa Nero’yu almaktan vazgeçti

Google Eski CEO'su Eric Schmidt, Rus oligark Andrey Guryev’in Alfa Nero süper lüks yatı için verdiği 67.6 milyon dolarlık teklifi geri çekti

A+A-

Google Eski CEO'su Eric Schmidt, Antigua'da terk edilmiş halde bulunan Alfa Nero süper yatını satın almayı planlamıştı. Bunun içi haziran ayında girdiği ihalede en yüksek teklifi verdi. Ancak geminin satışında yaşanan yasal süreçlerle ilgili sorunlar nedeniyle Schmidt, 67.6 milyon dolarlık teklifini geri çekti. Haziran ayında Schmidt, lüks gemi için yapılan açık artırmayı Çünkü Alfa Nero'nun eski sahibi Rus oligark Andrey Guryev'in kızı mahkemeye başvurarak bu anlaşmayı iptal ettirdi.

Kuyruklu bir piyano ve helikopter pisti olarak kullanılabilen bir yüzme havuzu da bulunan Alfa 81.3 metre uzunluğundaki Alfa Nero süper yatı, Rus oligark Andrey Guryev'e uygulanan yaptırımların ardından Mart 2022'de terk edilmişti. Ancak Guryev, gemiye sahip olduğunu inkar etmiş, kızı Yulia Gurieva-Motlokhov ise yatı sahiplenmek için ortaya çıkmıştı.

ABD'nin yaptırımları askıya almasının ardından Antigua hükümeti, gemiyi açık artırmaya çıkardı. Ancak Yulia'nın satışı engellemek için çaba sarf etmesine rağmen, Eric Schmidt'in teklifi en yüksek teklif olarak kabul edilmişti.

Eric Schmidt, Google'ın CEO'su olarak görev yaptığı on yıl boyunca yaklaşık 4 milyar dolar toplamıştı ve bu da yapay zeka start-up'larına yatırım yapmasına olanak sağlamıştı. Schmidt'in tahmini net serveti ise 27 milyar dolar olarak biliniyor.