Gram altın 100 lira sınırında

Gram altın 100 lira sınırında

Altın, yükselişini kar satışlarına rağmen sürdürüyor. TL dolar karşısında bugün yükselmesine rağmen gram altın 99 liraya kadar yükseldi

A+A-

Altın, analistlerin ağırlıklı olarak kar satışlarının etkisini artırabileceği yönündeki beklentilerine karşın yükselişini devam ettiriyor.

Uluslararası piyasada dün analistlerin güçlü direnç olarak nitelendirdikleri 1.350 dolar seviyesini aşan altının ons fiyatı, kar satışlarının etkili olabileceği beklentilerine karşın yükselişini bugün de devam ettirerek 1.375 doları gördü. Analistler, Ukrayna ile ilgili gerginliğin Avrupa ve ABD'den gelen açıklamalarla küresel boyuta ulaşabileceği endişelerinin altına olan talebi artırmış olabileceğini belirtirken, buna karşılık yılbaşından bu yana yüzde 14'e yaklaşan yükseliş nedeniyle kar satışlarının etkili olabileceği beklentisinin ağır bastığını dile getiriyor.

Gelecek hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz ve tahvil geri alım programı ile ilgili kararlarının ve Başkan Janet Yellen'in para politikası ile ilgili açıklamalarının altın fiyatının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirten analistler, teknik olarak 1.375 dolar seviyesinin kırılması durumunda 1.400 dolar seviyesinin gündeme geleceğini, olası düşüşlerde ise 1.350 dolar seviyesinin kısa vadede destek konumuna gelebileceğini dile getiriyor.

Yurtiçinde ise Kapalıçarşı'da dün gramı 98,6 liraya kadar yükselen altın, bugün dolar/TL'deki düşüşün etkisiyle 98 lira sınırında işlem görüyor. Altının ons fiyatındaki yükselişin gram altının düşüşünü sınırladığını ifade eden analistler, uluslararası piyasada ons fiyatının 1.375 doları aşması durumunda gram altının da 99 lira seviyesini test edebileceğini tahmin ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.