Dรผn, dolar kurundan bulduฤu destekle alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, gรผnรผ รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 0,82 deฤer kazancฤฑyla 172,8 liradan tamamladฤฑ.
Gram altฤฑn, haftanฤฑn son iลlem gรผnรผne yรผkseliลle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan saat 10.10 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 0,1 deฤer kazancฤฑyla 173 liradan iลlem gรถrรผyor. Aynฤฑ dakikalarda Kapalฤฑรงarลฤฑ’da รงeyrek altฤฑn 284 lira, Cumhuriyet altฤฑnฤฑ da 1.157 liradan satฤฑlฤฑyor.
Sabah saatlerinde Asya piyasalarฤฑnda 1.334 dolara kadar yรผkselen altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ ise ลu dakikalarda รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 0,2 azalฤฑลla 1.324 dolardan iลlem gรถrรผyor.
AA Finans Analisti ฤฐslam Memiล, piyasalarฤฑn bugรผn ABD’de aรงฤฑklanacak istihdam raporuna odaklandฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
ฤฐstihdam raporunda ortalama saatlik kazanรงlar verisinin รถnemli olduฤunu ifade eden Memiล, “Aรงฤฑklanacak olan verilerin, ABDโnin enflasyonu ve ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) faiz kararฤฑ รผzerinde etkili olmasฤฑ bekleniyor. ” deฤerlendirmesinde bulundu.
Memiล, dolar endeksinin deฤer kazanmasฤฑnฤฑn, altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑndaki yรผkseliลin sฤฑnฤฑrlฤฑ kalmasฤฑna neden olduฤunu belirterek, teknik aรงฤฑdan altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnda 1.320 dolarฤฑn destek, 1.335 dolarฤฑn ise direnรง konumuna geldiฤini sรถyledi.
Yurt iรงi piyasalarda bu hafta dolar kurunun ve altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek seviyesini gรถrdรผฤรผnรผ anฤฑmsatan Memiล ลunlarฤฑ kaydetti:
“Biz altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑndan รงok dolar kurunu takip ettiฤimizi belirtmek isteriz. Dรถviz kurlarฤฑnda beklediฤimiz geri รงekilmeler, altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnda sert dรผลรผลlere neden olabilir. Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn, 173 lira seviyesinden 168 liraya kadar gerileyebileceฤini tahmin ediyoruz.”







