Gram altฤฑn fiyatฤฑ, haftanฤฑn son iลlem gรผnรผne yรผkseliลle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 179,2 lira seviyelerinde dengelendi. Dรผn, dolar kuru ve altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑndaki deฤer kazanรงlarฤฑnฤฑn etkisiyle alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ gรผnรผ รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 1,4 primle 177,7 liradan tamamladฤฑ.
Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑ, haftanฤฑn son iลlem gรผnรผne yรผkseliลle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan saat 09.40 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลฤฑna gรถre yรผzde 0,79 artฤฑลla 179,2 liradan iลlem gรถrรผyor. Aynฤฑ dakikalarda Kapalฤฑรงarลฤฑ’da รงeyrek altฤฑn 293 lira, Cumhuriyet altฤฑnฤฑ da 1.196 liradan satฤฑlฤฑyor. Altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ yatay bir seyirle 1.312 dolar seviyesinde bulunuyor.
AA Finans Analisti ฤฐslam Memiล, altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn dรผn dolar kurundan aldฤฑฤฤฑ destek ile 179,4 liraya seviyesini gรถrdรผฤรผnรผ anฤฑmsatarak, “24 Haziran seรงimlerine kadar altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnฤฑn 170-180 lira aralฤฑฤฤฑnda kalmaya devam edebileceฤini รถngรถrรผyoruz. Avro/dolar paritesinde toparlanma, ABD 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde dรผลรผลler baลlayabilir. Bu sebeple yurt iรงi piyasalarda dรถviz kurlarฤฑnda geri รงekilmeler hฤฑzlanabilir. Altฤฑnฤฑn gram fiyatฤฑnda da dรผลรผลler gรถrebiliriz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Jeopolitik risk endiลelerinin azalmasฤฑ, risk iลtahฤฑnฤฑn artmasฤฑ ve dolar varlฤฑklarฤฑnฤฑn gรผรงlenmesinin altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnฤฑ baskฤฑ altฤฑnda bฤฑraktฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Memiล, bugรผn ABD’de aรงฤฑklanacak olan tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam verisinin altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Memiล, altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑnฤฑnda 1.290 dolar seviyesinin destek, 1.330 dolar seviyesinin direnรง konumunda takip edileceฤini kaydetti.







