Gül: Facebook ve Youtube kapatılamaz

Gül: Facebook ve Youtube kapatılamaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, You Tube ve Facebook'un kapatılmasının söz konusu olamayacağını belirterek, özgürlüklerden geriye gidiş olmayacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, You Tube ve Facebook'un kapatılmasının söz konusu olamayacağını belirterek, özgürlüklerden geriye gidiş olmayacağını söyledi.

İstanbul'da gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Gül, "You Tube gibi Facebook gibi platformlar bütün dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey de söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse, birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararı ile de bunlar tabii ki kapatılır ve gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda da suç aynıdır ve takibi yapılır" dedi.

Türkiye'de herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidişin söz konusu olmadığını belirten Gül, "Biz her zaman özgürlüklerin genişletilmesi ile ilgili yaptığımız reformlarla hep gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün gece ATV-A Haber ortak yayınına yaptığı açıklamada sosyal medyada yayımlanan özel görüşmeleri de içeren yayımlar için şu anda yapabildikleri neyse onu yaptıklarını, 30 Mart'taki seçimlerden sonra Youtube ve Facebook'u kapatabileceklerini kaydetti.

Gül, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını da değerlendirerek şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili ben başından beri uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu ve cezaya dönüştüğünü söylerim. Tabii ki sayın İlker Başbuğ ile ilgili müracaatı Anayasa Mahkemesi'nin oybirliği ile almış olmasını da doğrusu çok değerli bir karar olarak görüyorum. Eminim ki ilgili mahkemeler bütün bunları dikkate alarak prosedür neyse onu yapacaklardır."

Anayasa Mahkemesi Ergenekon davasından müebbet hapse mahkum olan Başbuğ hakkında dün haklarının ihlali yönünde karar vermiş, tahliye ile ilgili kararı yerel mahkemeye bırakmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.