Gülen'in ses kayıtları hakkında suç duyurusu

Gülen'in ses kayıtları hakkında suç duyurusu

Gülen'e yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, medyaya yansıyan telefon görüşmeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi

A+A-

Fethullah Gülen'e bağlı Hizmet Hareketi'ne yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Başkanı Mustafa Yeşil, Gülen'in medyaya yansıyan telefon görüşmesi kayıtlarının laboratuar analizlerinin henüz yapılmadığını ancak kayıtlarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Hükümet, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla 17 Aralık'ta başlayan ve üç bakanın istifasına ve bazı bakanlarının oğullarının tutuklanmasına neden olan operasyonun arkasında Gülen cemaatine atıfta bulunarak paralel bir devlet yapılanmasının olduğunu iddia ediyor. Gülen avukatı aracılığı ile yaptığı bir açıklamada bu iddiaları reddetti.

Yolsuzluk operasyonunun ardından hükümet, cemaatin güçlü olduğu belirtilen emniyet ve yargıda kapsamlı değişikliklere giderken, AKP hükümeti ve cemaat arasındaki gerilim de tırmandı.

Son dönemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere düzenlenen basın toplantısında Yeşil, Gülen'e ait olduğu iddia edilen ve dün akşam itibariyle sosyal medyada yer alan telefon kayıtları hakkında, "Bu konuşmaların tabi ki laboratuarlardan analizleri yapılmış değil. Bizler de sizler gibiyiz. Velev ki öyle olduğunu kabul etsek bile en ufak bir endişemiz bulunmuyor" dedi.

"Uluslararası alanda bu tür dinlemeler ya devletin güvenlik güçleri veya eğer devletin güvenlik güçleri tarafından olmamışsa netice itibariyle kimler tarafından yapılmışsa o devletin güçlü yapılarıyla bulunabilir ve yapılabilir.... Ne kadar üzücü bir durumdur ki bu karışıklığın ve alabildiğine toz dumanını içerisinde bir banka iradi ve kasıtlı olarak batırılmak istenmesine karşılık tabi ki Sayın Gülen'e itikat ederek, Sayın Gülen'e değişik yollarla ulaşan insanların bu konudaki fikir ve düşüncelerini almaları kadar tabii ne olabilir."

Huzursuzluk artık daha aleni ve açık

AKP ile Hizmet hareketi arasındaki gerginliğin neden başladığı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yeşil, HSYK'nın yapısını da değiştiren ve 2010 yılında referanduma sunulan anayasa değişiklik paketine muhalefet ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Özellikle dershane konusunun aleni ve açık bir biçimde ifadesi ve hizmet hareketi ile uzaktan yakından ilişkisi olanların tasfiye edilmesi konusunun gündeme getirilmesi bu huzursuzluğu daha aleni daha açık bir hale getirdi."

Yolsuzluk operasyonlarının camiaları ile ilişkilendirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Yeşil, "Yolsuzlukların ortaya çıkışı ile birlikte ortaya çıkan söylem fevkalade yaralayıcı, fevkalade kutuplaştırıcı ve inciticidir" dedi. Hukukun üstünlüğü konusunda ittifak edilmesi gerektiğini belirten Yeşil, "Yargının hatalarını yine yargı ile çözmek durumundasınız. Hukuksuzluğun üzerinden yine hukukla gelmek durumundasınız" dedi.

Devletin içinde farklı bir yapı varsa bunun üzerine hukuk çerçevesi içinde kalarak gidilmesi gerektiğini belirten Yeşil, "Bunların hakkından gelinmelidir. Ancak elde herhangi bir delil, bununla ilgili herhangi isnat edilecek bir belge olmadan bir kitleyi itham eden söylem üretmek. Milyonlarca seveni olan bir hareketi bir düşünceyi örgütle, çete ile itham etmek fevkalade üzücü ve fevkalade endişeye sevk edicidir" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.