Yurt iรงinde รถzel sektรถrรผn yurt dฤฑลฤฑndan saฤladฤฑฤฤฑ kredi borcunun izleneceฤi yeni gรผnde, yurt dฤฑลฤฑnda ABD’den gelecek รผretici fiyatlarฤฑ takip edilecek.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, dรผn akลam saatlerinde Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) Baลkanฤฑ ลahap Kavcฤฑoฤluโnu รankaya Kรถลkรผโnde kabul etti. Bu gรถrรผลmeden sonra Merkez Bankasฤฑ’nda 3 isim gรถrevden alฤฑnarak, 2 yeni isim atandฤฑ.
ลili Merkez Bankasฤฑ, faiz oranฤฑnฤฑ 125 baz puan artฤฑrdฤฑ.
Singapur Para Otoritesi (MAS) beklenmedik bir adฤฑm atarak Ekim 2018’den bu yana ilk kez para politikasฤฑnฤฑ sฤฑkฤฑlaลtฤฑrdฤฑ.
Japonya Merkez Bankasฤฑ Yรถnetim Kurulu รผyesi Asahi Noguchi, Banka’nฤฑn yรผzde 2 enflasyon hedefini baลarmak uzun bir zaman alsa da cari parasal gevลeme politikasฤฑnฤฑ “sabฤฑrlฤฑ ลekilde devam ettirmesi” gerektiฤini sรถyledi.
รin’de รผretici fiyatlarฤฑ Eylรผl ayฤฑnda verilerin tutulmaya baลlandฤฑฤฤฑ 1996 yฤฑlฤฑndan bu yana gรถrรผlen en hฤฑzlฤฑ artฤฑลฤฑ yaลadฤฑ.
Japonya Merkez Bankasฤฑ (BOJ) Baลkanฤฑ Haruhiko Kuroda, ABD ve bazฤฑ Avrupa รผlkelerinde enflasyonun yรผzde 2’yi aลmasฤฑnฤฑ geรงici faktรถrlerden kaynaklanmฤฑล olabileceฤini sรถyledi.
Tayvan Savunma Bakanฤฑ Chiu Kuo-cheng, Tayvan Boฤazฤฑ bรถlgesindeki gerilim artsa da Tayvan’ฤฑn รin ile bir savaล baลlatmayacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, Savunma Sanayii ฤฐcra Komitesi Toplantฤฑsฤฑ’na katฤฑlacak (14.00).
TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazฤฑ Kanunlarda Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Kanun Teklifi’nin gรถrรผลmelerine devam edilecek.
TรฤฐK Tarฤฑm รrรผnleri รretici Fiyat Endeksi ve 2020 yฤฑlฤฑna iliลkin Kurumsal Sektรถr Hesaplarฤฑ raporunu yayฤฑmlayacak (10.00).
TCMB รถzel sektรถrรผn yurt dฤฑลฤฑ kredi borcu verilerini aรงฤฑklayacak (10.00).
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalฤฑk verileri yayฤฑmlanacak.
Merkez Bankasฤฑ haftalฤฑk bรผlteninde yurt dฤฑลฤฑ yerleลiklerin hareketleri, rezervler ve yurt iรงi yerleลiklerin dรถviz pozisyonu รถncelikli olarak izlenecek (14.30).
Bu arada 3 ลirketin halka arzฤฑnda talep toplanmaya baลlanacak. Hedef holding, Anatolia Tanฤฑ ve Gelecek Varlฤฑk halka arzlarฤฑ aynฤฑ gรผnlerde gerรงekleลtirilecek.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Avrupa’da รถne รงฤฑkan bir veri bulunmazken, ฤฐsviรงre รผretici fiyatlarฤฑ (09.30), ฤฐspanya (10.00), ฤฐsveรง (10.30) ve ฤฐrlanda (13.00) tรผketici fiyatlarฤฑ takip edilecek.
ABD’de bir gรผn รถnce aรงฤฑklanacak tรผketici fiyatlarฤฑnฤฑn ardฤฑndan gelecek รผretici fiyatlarฤฑ rakamlarฤฑ piyasalarฤฑn takip edeceฤi gรผndem maddesi olacak. รretici fiyatlarฤฑ Aฤustos ayฤฑnda aylฤฑk yรผzde 0,7, yฤฑllฤฑk yรผzde 8,3 artmฤฑลtฤฑ (15.30).
ABD’de iลsizlik baลvurularฤฑ (15.30), doฤal gaz stoklarฤฑ (17.30), petrol stoklarฤฑ (18.00) verileri de gรผndemde yer alฤฑyor.
ABD’de Alcoa, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley ve Wells Fargo bilanรงolarฤฑ gelecek.
Uluslararasฤฑ Enerji Ajansฤฑ (IEA) aylฤฑk raporu aรงฤฑklanacak (11.00).
New York Fed Baลkanฤฑ John Williams konuลma yapacak (20.00).







