Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

GรœNDEM – Bakan Nebati, tรผketici gรผveni ve รถncรผ PMI izlenecek

Hazine Bakanฤฑ Nebati, TรœฤฐK/TCMB tรผketici gรผven endeksi, รถncรผ PMI verileri izlenecek
GรœNDEM - Bakan Nebati, tรผketici gรผveni ve รถncรผ PMI izlenecek Borsatek

Yurt iรงinde TรœฤฐK/TCMB tรผketici gรผven endeksi, yurt dฤฑลŸฤฑnda ise รถncรผ satฤฑn alma yรถneticileri endeksi(PMI) verileri izlenecek. Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Nureddin Nebati’nin yapacaฤŸฤฑ aรงฤฑklamalar da takip edilecek.

-ร–ne ร‡ฤฑkan BaลŸlฤฑklar-

CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hasat dรถnemi yaklaลŸan mฤฑsฤฑr alฤฑm fiyatฤฑnฤฑ destek hariรง, ton baลŸฤฑna 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktฤฑr. Mฤฑsฤฑr alฤฑm fiyatฤฑnฤฑn รผreticilerimize hayฤฑrlฤฑ olmasฤฑnฤฑ diliyorumโ€ dedi.

ErdoฤŸan, “Amacฤฑmฤฑz inลŸallah uzak olmayan bir tarihte Sayฤฑn Putin ile Sayฤฑn Zelenskiโ€™yi de รผlkemizde bir araya getirerek bu krizi kรถkรผnden รงรถzecek yolu aรงmaktฤฑr” dedi.

Biden yรถnetimi, Tรผrk ลŸirketlerini yaptฤฑrฤฑm uygulana Rus kuruluลŸlarฤฑ ve Rus iลŸ insanlarฤฑ ile รงalฤฑลŸmamalarฤฑ konusunda uyardฤฑ.

ร‡in Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn eski danฤฑลŸmanlarฤฑndan biri olan Li Daokui, tekrarlanฤฑn COVID salgฤฑnlarฤฑnฤฑn ekonomiyi yavaลŸlatmaya devam etmesi halinde, Banka’nฤฑn gรถsterge faiz oranlarฤฑnฤฑ gelecek yฤฑl 50 baz puan indirmek iรงin alanฤฑ olduฤŸunu sรถyledi.

ABD BaลŸkanฤฑ Joe Bidenโ€™ฤฑn BaลŸ Tฤฑbbi DanฤฑลŸmanฤฑ ve ABD Ulusal Alerji ve BulaลŸฤฑcฤฑ Hastalฤฑklar Enstitรผsรผ (NIAID) Direktรถrรผ Dr. Anthony Fauci, aralฤฑk ayฤฑnda gรถrevlerinden istifa edeceฤŸini aรงฤฑkladฤฑ.

Rusyaโ€™nฤฑn BirleลŸmiลŸ Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Dmitriy Polyanskiy, Ukraynaโ€™nฤฑn Zaporijya Nรผkleer Santraliโ€™ne saldฤฑrฤฑlarฤฑnฤฑ sรผrdรผrdรผฤŸรผnรผ รถne sรผrerek, BMโ€™yi acil toplantฤฑya รงaฤŸฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ bildirdi.

Ukraynaโ€™nฤฑn talep ettiฤŸi Ruslara yรถnelik kapsamlฤฑ vize yasaฤŸฤฑnฤฑn, Rusyaโ€™daki muhalifler veya insan haklarฤฑ ihlallerine karลŸฤฑ savunmasฤฑz olanlar iรงin sฤฑฤŸฤฑnma ve gรผvenlik yollarฤฑnฤฑn kapanmamasฤฑ iรงin ABD BaลŸkanฤฑ Joe Biden yรถnetimi tarafฤฑndan reddedildiฤŸi aktarฤฑldฤฑ.

Suudi Arabistan Enerji Bakanฤฑ Prens Abdulaziz bin Salman, petrol fiyatlarฤฑndaki “aลŸฤฑrฤฑ” oynaklฤฑk ve likidite yokluฤŸunun vadeli piyasalarฤฑn temel gรถstergelerden giderek koptuฤŸunu gรถsterdiฤŸini savundu ve OPEC+’nฤฑn รผretimi kฤฑsmaya zorlanabileceฤŸini sรถyledi.

Arjantin hรผkรผmeti, rezervlerini korumak iรงin รถnรผmรผzdeki gรผnlerde ithalatฤฑn cesaretini kฤฑracak sฤฑnฤฑrlamalar uygulayacak.

Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลŸlarฤฑ Fitch Ratings ve S&P Global’in ardฤฑndan Alman kredi derecelendirme kuruluลŸu Scope de Ukrayna’nฤฑn kredi notunu yรผkseltti.

-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-

Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu(TรœฤฐK) ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ(TCMB) tarafฤฑndan ortaklaลŸa hazฤฑrlanan tรผketici gรผven endeksini aรงฤฑklayacak. TรœฤฐK/TCMB tรผketici gรผven endeksi en son yรผzde 7,4 yukarฤฑ gelerek 68,0 puana ulaลŸmฤฑลŸtฤฑ (10.00).ย 

Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Nureddin Nebati, NTV canlฤฑ yayฤฑnฤฑnda sorularฤฑ yanฤฑtlayacak (11.00).

CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan, Filistin Devlet BaลŸkanฤฑ Mahmud Abbas ile gรถrรผลŸecek (17.00).

-Yurt DฤฑลŸฤฑ Gรผndem-

Son aylarda enflasyonla mรผcadele eden รผlkeler arasฤฑna katฤฑlan Singapur’un Temmuz ayฤฑ rakamlarฤฑ aรงฤฑklanacak. รœlkede tรผketici fiyatlarฤฑ en son yรผzde 6,7 seviyesine kadar yรผkselmiลŸti (08.00).ย 

Avustralya ve Japonya’nฤฑn ardฤฑndan Avrupa’dan gelecek PMI verilerine odaklanฤฑlacak. Sฤฑrasฤฑyla Fransa, Almanya, Euro Bรถlgesi ve ฤฐngiltere iรงin รถncรผ PMI verileri aรงฤฑklanacak (10.15, 10.30, 11.00, 11.30).

ร‡oฤŸu merkez bankasฤฑnฤฑn aksine faizleri sabit tutmaya devam eden Endonezya Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn(BI) yeni kararฤฑ duyurulacak (10.30).ย 

Tayvan’ฤฑn sanayi รผretimi, perakende satฤฑลŸlarฤฑ ve toptan satฤฑลŸlarฤฑ aynฤฑ saatte yayฤฑmlanacak (11.00).ย 

ABD’de Philadelphia bรถlgesinin imalat dฤฑลŸฤฑ gรถrรผnรผmรผnรผ yansฤฑtan endeks yayฤฑmlanacak. Endeks en son 0,1 seviyesinde aรงฤฑklanmฤฑลŸtฤฑ (15.30).ย 

Gรผnรผn son รถncรผ PMI verisi ABD’den gelecek (16.45).ย 

ABD’nin diฤŸer bรถlgesel verisi ise Richmond Fed imalat endeksi olacak. Endeks en son 0 seviyesinde gelmiลŸti (17.00).ย 

Petrol iลŸlemcileri tarafฤฑndan daha dikkatle takip edilen API petrol ve petrol รผrรผnleri stoklarฤฑ yayฤฑmlanacak (23.30).

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.495346.49990.05%
EURO 52.793552.8012-0.26%
JAPON YENฤฐ 3.4723.4790.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.24757.2717-0.25%
STERLฤฐN 61.326261.3365-0.11%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8276.8285-0.19%
RUS RUBLESฤฐ 0.61920.6227-0.35%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62570.66 0.2454%
Ethereum 1668.67 0.8647%
Tether USDt 1.00 -0.0072%
BNB 576.18 0.1917%
Solana 69.27 0.9001%
USDC 1.00 0.0106%
XRP 1.10 -0.6551%
Dogecoin 0.08 -0.1761%
Toncoin 1.57 -4.7988%
Cardano 0.15 -1.3433%
Shiba Inu 0.00 1.4051%
Avalanche 6.38 4.9212%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam