Yurt iรงinde รถne รงฤฑkan bir verinin olmadฤฑฤฤฑ gรผnde Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantฤฑsฤฑ izlenecek. Yurt dฤฑลฤฑnda ise ฤฐngiltere tรผketici ve รผretici fiyatlarฤฑ ve ABD รผretici enflasyonu รถne รงฤฑkฤฑyor.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar-
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, “ฤฐลbaลฤฑ Eฤitim Programฤฑ kapsamฤฑnda mevcut รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn รผzerine ilave istihdam taahhรผt eden firmalarฤฑn iลe alacaklarฤฑ her iลรงinin 3 veya 6 ay boyunca tรผm รผcretleri ile sosyal destek primlerini รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑmฤฑz karลฤฑlayacak” dedi.
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ ลahap Kavcฤฑoฤlu, video konferans yรถntemiyle TฤฐM yรถnetimiyle buluลtu. Toplantฤฑda ihracat hedefleri, savaลฤฑn ihracata etkileri gibi birรงok รถnemli konuya deฤinildi.
Hayvancฤฑlฤฑk faaliyetlerinin sรผrdรผrรผlebilirliฤine katkฤฑ saฤlamak, besiciyi ve tรผketiciyi korumak, piyasada oluลan fiyat dalgalanmalarฤฑnฤฑ รถnlemek ve kamu yararฤฑ kapsamฤฑnda 2022 yฤฑlฤฑ Ramazan ayฤฑ iรงin kฤฑrmฤฑzฤฑ et piyasasฤฑ dรผzenlendi.
ฤฐran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile nรผkleer mรผzakerelerin iyi ilerlediฤini ve mรผzakere heyetinin ABD yรถnetiminin aลฤฑrฤฑ istekleri karลฤฑsฤฑnda direndiฤini ifade etti.
ABD Baลkanฤฑ Joe Biden Rusya’nฤฑn Ukrayna iลgali konusunda ilk kez “soykฤฑrฤฑm” ifadesini kullandฤฑ. Biden yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada yaลananlarฤฑn kendisine soykฤฑrฤฑm gibi gรถrรผndรผฤรผnรผ sรถyledi.
Yeni Zelanda Merkez Bankasฤฑ (RBNZ), faiz oranฤฑnda piyasa beklentilerinin รผzerinde artฤฑลa gitti.
ABD’nin bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ Mart ayฤฑnda geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre รผรงte iki oranฤฑnda azaldฤฑ.
Japonya’da รผretim kฤฑsฤฑntฤฑlarฤฑ otomotiv sektรถrรผnรผn ekonomi iรงin iyimserliฤini azaltsa da genel olarak imalat sektรถrรผnรผn ekonomiye gรผveni Mart ayฤฑndan sonra Nisan ayฤฑnda yรผkseldi.
Richmond Fed Baลkanฤฑ Thomas Barkin, Fed’in faiz oranlarฤฑnฤฑ borรงlanma maliyetlerinin artฤฑk ekonomiyi teลvik etmediฤi bir seviyeye hฤฑzla รงฤฑkarmasฤฑ gerektiฤini sรถyledi.
Fed Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ olarak atanmak iรงin Senato’nun nihai onayฤฑnฤฑ bekleyen Fed Yรถnetim Kurulu รผyesi Lael Brainard, enflasyonu aลaฤฤฑ getirmenin Fed’in en รถnemli gรถrevi haline geldiฤini sรถyledi.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK), ลubat ayฤฑna iliลkin dฤฑล ticaret endeksleri verilerini aรงฤฑklayacak (10.00).
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Kรผlliyesi’nde Cumhurbaลkanฤฑ Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Fuat Oktay baลkanlฤฑฤฤฑnda toplanacak (15.30).
TBMM Genel Kurulu’nda bazฤฑ uluslararasฤฑ anlaลmalarฤฑn onaylanmasฤฑnฤฑn uygun bulunmasฤฑna dair kanun teklifleri gรถrรผลรผlecek.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem-
Japonya Merkez Bankasฤฑ (BoJ) Baลkanฤฑ Haruhiko Kuroda, konuลma yapacak (09.15).
ฤฐngiltere’den Mart ayฤฑna iliลkin tรผketici ve รผretici fiyatlarฤฑ gelecek. Bir รถnceki ay yฤฑllฤฑk yรผzde 6,2 seviyesine kadar รงฤฑkan enflasyonun geรงen ay yรผzde 6,7’ye kadar yรผkseldiฤi tahmin ediliyor (09.00).
ฤฐspanya’dan Mart ayฤฑna iliลkin final enflasyon rakamlarฤฑnฤฑn ardฤฑndan, ฤฐtalya’nฤฑn sanayi รผretimi rakamlarฤฑ takip edilecek (10.00, 11.00).
Uluslararasฤฑ Enerji Ajansฤฑ (IEA) tarafฤฑndan aylฤฑk rapor aรงฤฑklanacak (11.00).
ABD’de konut piyasasฤฑnda kredi baลvurularฤฑnฤฑ ve faizlerin yรถnรผnรผ gรถsteren MBA verileri yayฤฑmlanacak (14.00).
ABD’de bir gรผn รถnce aรงฤฑklanan tรผketici enflasyonunun ardฤฑndan bu kez รผretici enflasyonu piyasalarฤฑn ilgi odaฤฤฑ olacak. ลubat ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre yรผzde 0,8, geรงen yฤฑl aynฤฑ aya gรถre yรผzde 10,0 artฤฑล gรถsteren รผretici fiyatlarฤฑnฤฑn Mart ayฤฑ rakamlarฤฑ aรงฤฑklanacak. Analistlerin beklentisi รผretici fiyatlarฤฑnda aylฤฑk yรผzde 1,1 artฤฑล olarak ลekillendi. (15.30).
Gรผnรผn Yeni Zelanda’nฤฑn ardฤฑndan bir baลka majรถr รผlke faiz kararฤฑ Kanada’dan gelecek. Bir รถnceki toplantฤฑsฤฑnda yaklaลฤฑk 4 yฤฑllฤฑk aranฤฑn ardฤฑndan ilk kez faiz artฤฑran Kanada Merkez Bankasฤฑ (BoC) kararฤฑ piyasalar tarafฤฑndan yakฤฑndan izlenecek. Piyasalarda beklenti faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑn 50 baz puan ile devam edeceฤi yรถnรผnde (17.00).
Faiz kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan BoC Baลkanฤฑ Tiff Macklem ve Kฤฑdemli Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Carolyn Rogers, basฤฑn toplantฤฑsฤฑ dรผzenleyecekler (18.00).
Petrol iลlemcilerini ekran baลฤฑna รงekecek olan DoE petrol ve petrol รผrรผnleri stok rakamlarฤฑ her รงarลamba olduฤu gibi aynฤฑ saatte yayฤฑmlanacak (17.30).
Piyasalarฤฑn bekleyeceฤi bir diฤer veri ABD Hazinesi tarafฤฑndan gerรงekleลtirilecek 30 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi olacak. Bir รถnceki 30 yฤฑllฤฑk tahvilde ortalama faiz yรผzde 2,357 seviyesine รงฤฑkmฤฑลtฤฑ (20.00).
Gรผnรผn son verisi ise Arjantin’in Mart ayฤฑ enflasyon rakamlarฤฑ olacak. รlkede enflasyon son 9 aydฤฑr yรผzde 50 seviyesinin รผzerinde seyrediyor. En son ลubat ayฤฑ rakamฤฑ yรผzde 52,3 seviyesinde aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ (22.00).







