Haftanฤฑn ilk gรผnรผ yurt iรงinde ekonomik gรผven endeksi ve dฤฑล ticaret verileri takip edilecek. Yurt dฤฑลฤฑnda ise รถne รงฤฑkan bir veri bulunmuyor.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar-
Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluลu Scope Ratings, Tรผrkiye’nin kredi notunda bir deฤiลikliฤe gitmedi.
Avrupa Birliฤi (AB) Dฤฑล ฤฐliลkiler ve Gรผvenlik Politikalarฤฑ Yรผksek Temsilcisi Josep Borrell, “Zaporijya Nรผkleer Santrali รงevresindeki durum son derece endiลe verici” dedi.
Macaristan Nรผkleer Enerji Kurumu, Rusya Devlet Nรผkleer Enerji ลirketi tarafฤฑndan Paks nรผkleer santralinde inลa edilecek 2 yeni reaktรถr iรงin inลaat ruhsatฤฑ verdi. Macaristan Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Peter Szijjarto, inลaatฤฑn รถnรผmรผzdeki haftalarda baลlayacaฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Rusya Gรผvenlik Konseyi (SB) Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Dmitry Medvedev yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โKiev NATOโya katฤฑlmaktan vazgeรงse bile Rusya, Ukraynaโda devam eden askeri operasyonlarฤฑnฤฑ durdurmayacakโ dedi.
Avrupa Birliฤi (AB) Dฤฑล ฤฐliลkiler ve Gรผvenlik Politikalarฤฑ Yรผksek Temsilcisi Josep Borrell, “Kosova ile Sฤฑrbistan giriล รงฤฑkฤฑลlar konusunda anlaลmaya vardฤฑ” dedi.
ABD savaล gemileri, ABD Temsilciler Meclisi Baลkanฤฑ Nancy Pelosiโnin Tayvan ziyaretinin neden olduฤu รin-Tayvan krizinden sonra ilk defa Tayvan Boฤazฤฑโndan geรงiyor.
Cleveland Fed Baลkanฤฑ Loretta Mester, Eylรผl ayฤฑnda yapฤฑlacak FOMC toplantฤฑsฤฑnda faizin 50 veya 75 baz puan artฤฑrฤฑlmasฤฑ yรถnรผnde bir yรถneliminin bulunmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Mester, Eylรผl toplantฤฑsฤฑnda kararฤฑnฤฑ gelecek enflasyon rakamlarฤฑna gรถre vereceฤini vurguladฤฑ.
Avrupa Merkez Bankasฤฑ Yรถnetim Kurulu รผyesi Isabel Schnabel, merkez bankalarฤฑnฤฑn kamuoyunun gรผvenini kaybetme riski ile karลฤฑ karลฤฑya olduklarฤฑnฤฑ savundu ve ekonomilerini resesyona soksa bile enflasyon ile mรผcadele iรงin faiz artฤฑrmaya devam etmeleri gerektiฤini sรถyledi.
ABD’de Demokrat Senatรถr Elizabeth Warren, Fed’in รผlke ekonomisini resesyona sokacaฤฤฑndan ve faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ insanlarฤฑ iลsiz bฤฑrakacaฤฤฑndan endiลe ettiฤini sรถyledi.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK), ekonomik gรผven endeksini aรงฤฑklayacak. 5 alt endeksin (Tรผketici %20, reel kesim %40,ย
hizmet %30, perakende ticaret %5 ve ฤฐnลaat %5) bileลiminden oluลan ekonomik gรผven endeksi en son yรผzde 0,2 dรผลรผลle 93,4 puana inmiลti (10.00).
TรฤฐK aynฤฑ saatte ayrฤฑca dฤฑล ticaret istatistikleri ve katฤฑ yakฤฑtlar verilerini de yayฤฑmlayacak.
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Temmuz ayฤฑ iรงin bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ toplulaลtฤฑrฤฑlmฤฑล sonuรงlarฤฑ duyuracak. Bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn net karฤฑ Haziran ayฤฑnda 37,44 milyar TL olurken, yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda 169,1 milyar TL’ye ulaลmฤฑลtฤฑ (14.00).ย
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem-
Avrupa piyasalarฤฑnda รงok รถne รงฤฑkan bir veri bulunmuyor. ฤฐtalya’nฤฑn รผretici fiyatlarฤฑ, kฤฑsฤฑr gรผnรผn izlenecek verileri arasฤฑnda yer alฤฑyor (11.00).ย
ฤฐngiltere Londra Borsasฤฑ “Banka Tatili” nedeniyle kapalฤฑ olacak.
Analistler iรงin Avrupa’da olduฤu gibi Amerika piyasalarฤฑnda da takip edecekleri รถnemli bir veri bulunmuyor. ABD’nin bรถlgesel endekslerinden Dallas Fed Teksas imalat aktivite endeksi ve Kanada’nฤฑn 2 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi takvimde yer alan gรผndem maddeleri arasฤฑnda bulunuyor (17.30, 19.00).ย







