Yeni hafta yurt iรงinde รถnemli bir veriyle baลlayacak. Tรผrkiye istatistik Kurumu (TรฤฐK) enflasyon rakamlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak. Euro Bรถlgesi Maliye Bakanlarฤฑ ve OPEC toplantฤฑlarฤฑ bulunuyor.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
Japon devlet televizyonu NHK’nฤฑn haberine gรถre, iktidar partisi LDP’nin lideri Fumio Kishida, Baลbakan olarak seรงilmesinin ardฤฑndan parlamentonun alt kanadฤฑ iรงin erken seรงim รงaฤrฤฑsฤฑ yapacak.
Japonya’da iktidar partisi LDP’nin yeni genel sekreteri Akira Amari, genel seรงimden sonra Japon hรผkรผmetinin hemen bรผyรผk bir ek bรผtรงe hazฤฑrlayarak koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑ ekonomik etkilerinin รผstesinden gelmeye ve uzun vadeli bรผyรผmeyi artฤฑrmaya รงalฤฑลacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
รin’in zor durumdaki gayrimenkul geliลtirme ลirketi China Evergrande Group ve baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑ Evergrande Property Services Group’un Hong Kong Borsasฤฑ’nda iลlem sฤฑralarฤฑ kapatฤฑldฤฑ.
Philadelphia Fed Baลkanฤฑ Patrick Harker, enflasyonun kontrolden รงฤฑkmasฤฑnฤฑ beklemediฤini, ancak enflasyonist baskฤฑlarฤฑn beklendiฤi kadar geรงici olmayacaklarฤฑndan endiลe ettiฤini sรถyledi.
Cleveland Fed Baลkanฤฑ Loretta Mester, faiz artฤฑrฤฑmฤฑ iรงin ลartlarฤฑn 2022 yฤฑlฤฑ sonunda yakalanabileceฤi gรถrรผลรผnรผ tekrarladฤฑ. Mester, enflasyonun gelecek yฤฑm Fed’in hedefine doฤru geri gelmesini beklediฤini de vurguladฤฑ.
Bloomberg News’un haberine gรถre Fed Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Richard Clarida, Fed Baลkanฤฑ Powell’ฤฑn COVID-19 salgฤฑnฤฑnฤฑn kรถtรผleลmesinden kaynaklฤฑ olarak atฤฑlabilecek potansiyel politika adฤฑmlarฤฑna iลaret ettiฤi konuลmasฤฑndan bir gรผn รถnce tahvil fonlarฤฑndan รงฤฑkฤฑp hisse senedi fonlarฤฑna yatฤฑrฤฑm yapmฤฑล.
Avrupa Merkez Bankasฤฑ Yรถnetim Kurulu รผyesi Isabel Schnabel, politika inovasyonu ve esnekliฤinin pandemi sรผrecinde ECB’ye iyi hizmet ettiฤini ve Banka’nฤฑn para politikasฤฑ enstrรผmanlarฤฑnฤฑn kriz hafifledikรงe geliลmeye devam edeceฤini sรถyledi.
Suudi Arabistan, iki รผlke arasฤฑnda gerilimin azaltฤฑlmasฤฑ amacฤฑyla ฤฐran’ฤฑn yeni hรผkรผmeti ile geรงtiฤimiz ay gรถrรผลme yaptฤฑฤฤฑnฤฑ doฤruladฤฑ.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
Piyasalar yeni haftayฤฑ yurt iรงinde haftanฤฑn en รถnemli verisi olan Eylรผl ayฤฑna iliลkin tรผketici fiyatlarฤฑ verisiyle karลฤฑlayacaklar. Foreks’in 21 banka/kurum ekonomisti ile dรผzenlediฤi ankete gรถre, medyan aylฤฑk beklenti yรผzde 1,30, yฤฑllฤฑk beklenti yรผzde 19,64 oldu. Bir รถnceki ay enflasyon aylฤฑk yรผzde 1,12, yฤฑllฤฑk yรผzde 19,25 artฤฑล gรถstermiลti (10.00). TรฤฐK aynฤฑ saatte tรผketici fiyatlarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra yurt iรงi รผretici fiyatlarฤฑnฤฑ da duyuracak.
TCMB finans dฤฑลฤฑ firmalarฤฑn net dรถviz pozisyonu verilerini duyuracak (14.30).
Hazine, 2 yฤฑl vadeli TLREF’e endeksli tahvil ihalesi gerรงekleลtirecek.
5. Yatฤฑrฤฑm Ortamฤฑnฤฑ ฤฐyileลtirme Koordinasyon Kurulu toplantฤฑsฤฑ, Cumhurbaลkanฤฑ Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Fuat Oktay baลkanlฤฑฤฤฑnda Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Kรผlliyesi’nde yapฤฑlacak (10.00).
Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Mevlรผt รavuลoฤlu, Polonya Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Zbigniew Rau ile gรถrรผลecek. Dรผnya
Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Haftasฤฑ’nฤฑn beลincisi Borsa ฤฐstanbul’da gong tรถreniyle baลlayacak (09.40).
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Avrupa’da Euro Bรถlgesi Sentix Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Gรผven Endeksi aรงฤฑklanacak. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn piyasaya bakฤฑลฤฑnฤฑ gรถsteren Endeks Eylรผl ayฤฑnda 19,6 puan olarak aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ. Ekim ayฤฑ iรงin analistler Endekste hafif artฤฑล bekliyor.
ABD’de tek รถnemli veri fabrika sipariลleri olacak (17.00). Bir รถnceki ay yรผzde 0,4 artan sipariลlerde Aฤustos ayฤฑ beklentisi yรผzde 0,5 artฤฑล yรถnรผnde oluลtu.
Gรผnรผn konuลma yapacak yetkilileri Norveรง Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Cystein Olsen (11.00), ฤฐspanya Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Pablo Hernรกndez de Cos (11.00), ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BOE) Dฤฑล Komite รผyelerinden Charlotte Gerken (13.00), Boston Fed Baลkanฤฑ Eric Rosengren ve St. Louis Fed Baลkanฤฑ James Bullard (17.00) olacak.
Euro Bรถlgesi Maliye Bakanlarฤฑ AB kurtarma planlarฤฑnฤฑ, G20 ve IMF toplantฤฑlarฤฑnฤฑ, bankacฤฑlฤฑk birliฤi ve maliye politikasฤฑnฤฑ tartฤฑลacak.
Gรผndemde 21. OPEC ve OPEC dฤฑลฤฑ bakanlar toplantฤฑsฤฑ da bulunuyor. OPEC+ รผyesi รผlkelerin petrol ve enerji bakanlarฤฑ bugรผn bir araya gelerek, fiyatlardaki hฤฑzlฤฑ yรผkseliล sonrasฤฑnda รผretim artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ ele alacaklar.
รin piyasalarฤฑ Altฤฑn Hafta tatili nedeniyle cuma olduฤu gibi bugรผn de kapalฤฑ olacak.







