Yurt iรงinde รถne รงฤฑkan bir verinin bulunmadฤฑฤฤฑ yeni gรผnde, yurt dฤฑลฤฑnda Almanya GfK tรผketici gรผveni, Euro Bรถlgesi final enflasyon rakamlarฤฑ ile Almanya ve ABD tahvil ihaleleri izlenecek.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar-
Kremlin Sรถzcรผsรผ Dmitriy Peskov, Tรผrkiye ile Rusya’nฤฑn Kฤฑrฤฑm konusunda da gรถrรผล ayrฤฑlฤฑklarฤฑnฤฑn olduฤunu belirterek, bu anlaลmazlฤฑklarฤฑn iliลkilere engel olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Fransa Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Jean-Yves Le Drian, AB Yรผksek Temsilcisi Josep Borrell ile dรผzenlediฤi ortak basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda, Avrupa Birliฤi (AB) รผlkelerinin oybirliฤiyle Rusya’ya yรถnelik yaptฤฑrฤฑmlar รผzerinde anlaลtฤฑklarฤฑnฤฑ duyurdu.ย
Rusya Devlet Baลkanฤฑ Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk’ฤฑ tanฤฑdฤฑklarฤฑ iรงin Minsk anlaลmalarฤฑnฤฑn ortadan kalktฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, bรถlgedeki istikrarฤฑn รงรถzรผmรผnde tek yolun Ukrayna’nฤฑn NATO’ya katฤฑlmamasฤฑ ve tarafsฤฑzlฤฑฤa baฤlฤฑ kalmasฤฑ olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
ABD Baลkanฤฑ Joe Biden, Rusya’nฤฑn iki bรผyรผk finans kurumu ve devlet borรงlarฤฑ da dahil olmak รผzere Rusya’ya uygulanacak yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ aรงฤฑklayarak, Rusya’nฤฑn bu yaptฤฑrฤฑmlar ile Batฤฑ’dan para toplayamayacaฤฤฑnฤฑ ve Avrupa pazarlarฤฑnda ticaret yapamayacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK) motorlu kara taลฤฑtlarฤฑ istatistiklerini aรงฤฑklayacak (10.00).
รevre, ลehircilik ve ฤฐklim Deฤiลikliฤi Bakanฤฑ Murat Kurum, Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Dolmabahรงe รalฤฑลma Ofisi’nde dรผzenlenecek Marmara Denizi Eylem Planฤฑ Koordinasyon Kurulu Toplantฤฑsฤฑ’na katฤฑlacak (11.00).ย
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem-
Singapur’da Ocak ayฤฑna iliลkin tรผketici fiyatlarฤฑ aรงฤฑklanacak. Bir รถnceki ay yฤฑllฤฑk tรผketici fiyatlarฤฑ 4,0, รงekirdek tรผketici fiyatlarฤฑ yรผzde 2,1 artฤฑล gรถstermiลti (08.00).
Avrupa’da ilk veri Almanya GfK tรผketici gรผven endeksi olacak. Mart ayฤฑna iliลkin รถncรผ gรถsterge olan verinin ลubat ayฤฑ rakamฤฑ -6,7 olarak aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ. Analistler endeksin -6,4 seviyesine yรผkselmesini bekliyorlar (10.00).
Tayvan’dan sanayi รผretimi ve perakende satฤฑลlar rakamlarฤฑ gelecek (11.00).
Hong Kong’un 2021 yฤฑlฤฑ son รงeyrek dรถneme iliลkin final GSYH rakamlarฤฑ aรงฤฑklanacak. รncรผ verilerle GSYH dรถnemsel yรผzde 0,2, yฤฑllฤฑk yรผzde 4,8 artฤฑล gรถstermiลti (11.30).
Fransa’da imalat sektรถrรผ gรผven endeksi ve tรผketici gรผven endeksi verileri yayฤฑmlanacak (10.45).
Euro Bรถlgesi’nde Ocak ayฤฑna iliลkin final enflasyon rakamlarฤฑ gelecek. รncรผ verilerle tรผketici fiyatlarฤฑ aylฤฑk yรผzde 0,3, yฤฑllฤฑk yรผzde 5,1 artฤฑล gรถstermiลti (13.00).ย
Almanya’nฤฑn 15 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi de programda bulunuyor. รnceki 15 yฤฑllฤฑk tahvil satฤฑลฤฑnda ortalama faiz yรผzde 0,15 olarak belirlenmiลti (13.30).
Yunanistan’ฤฑn 26 haftalฤฑk, รekya’nฤฑn 7, 13 ve 35 yฤฑllฤฑk tahvil ihaleleri de รถฤle saatlerinde sonuรงlanacak.
ABD’de her hafta olduฤu gibi MBA mortgage verileri yayฤฑmlanacak (15.00).
Brezilya’dan Ocak ayฤฑna iliลkin cari iลlemler ve doฤrudan yabancฤฑ yatฤฑmlar verileri gelecek (15.30).ย
ABD’de 5 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi gerรงekleลtirilecek. Bir รถnceki 5 yฤฑllฤฑk tahvilde ortalama faiz yรผzde 1,533 seviyesinde aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ (21.00).
Gรผnรผn son verisi Arjantin ekonomik aktivite endeksi olacak (22.00).ย
Birleลmiล Milletler (BM) Genel Kurulu, Ukrayna iรงin toplanacak.
Japonya Tokyo Borsasฤฑ “ฤฐmparator’un Doฤum Gรผnรผ” nedeniyle kapalฤฑ olacak.ย







