Piyasalarda gรถzler ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) 14-15 Haziran FOMC toplantฤฑ tutanaklarฤฑnda olacak.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar-
ฤฐngiltere Maliye Bakanฤฑ Rishi Sunak ve Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Sajid Javid istifa etti.
TCMB’nin Tรผrk Lirasฤฑ Mevduat ve Katฤฑlma Hesaplarฤฑna Dรถnรผลรผmรผn Desteklenmesi Hakkฤฑnda Tebliฤ’in dรถrdรผncรผ maddesinin birinci fฤฑkrasฤฑnda deฤiลiklik yapฤฑlmasฤฑna dair Tebliฤ, Resmi Gazete’nin bugรผnkรผ sayฤฑsฤฑnda yayฤฑnlandฤฑ.
รin’de COVID-19 vakalarฤฑ yeniden artฤฑลa geรงti. รlke genelinde dรผn 427 yeni vaka gรถrรผldรผ.
Norveรง hรผkรผmeti, petrol ve gaz sektรถrรผ iลรงilerinin baลlattฤฑklarฤฑ greve mรผdahale etti.
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, Karadeniz tahฤฑl koridoruyla ilgili “Bir hafta 10 gรผn iรงerisinde gรถrรผลmelerimizi yoฤunlaลtฤฑrฤฑp neticeye ulaลmaya รงalฤฑลacaฤฤฑz” dedi.
ฤฐngiltere Baลbakanฤฑ Boris Johnson, Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Sajid Javid ve Maliye Bakanฤฑ Rishi Sunakโฤฑn istifalarฤฑna yanฤฑt vererek, her ikisine de Birleลik Krallฤฑk halkฤฑnda yaptฤฑฤฤฑ hizmetlerden รถtรผrรผ teลekkรผr ederek, Kabine Ofisi Bakanฤฑ Steve Barclayโฤฑ Saฤlฤฑk Bakanฤฑ, Eฤitim Bakanฤฑ Nadhim Zahawiโyi ise Maliye Bakanฤฑ olarak atadฤฑ.
ABD Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Antony Blinken’in G20 dฤฑลiลleri bakanlarฤฑnฤฑn Bali’de yapacaklarฤฑ toplantฤฑda, Ukrayna’nฤฑn Karadeniz limanlarฤฑndan tahฤฑl ihracatฤฑ yapฤฑlabilmesi iรงin Rusya’ya baskฤฑ yapmalarฤฑnฤฑ isteyeceฤi bildirildi.
ABD Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ Sรถzcรผ Ned Price, ฤฐran’ฤฑn Doha’da yapฤฑlan mรผzakerelerde ve son aylarda yapฤฑlan tรผm gรถrรผลmelerde masaya 2015 nรผkleer anlaลmasฤฑnฤฑn dฤฑลฤฑnda ek taleplerle geldiฤini sรถyledi.
ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ Para Politikasฤฑ Komitesi รผyesi Silvana Tenreyro, Banka’nฤฑn ekonomiyi desteklemek iรงin uygulanan parasal geniลleme politikasฤฑ ile satฤฑn alฤฑnan 800 milyar GBH bรผyรผklรผฤรผndeki devlet tahvillerinin satฤฑlmaya baลlanmasฤฑnฤฑn ekonomiye bรผyรผk bir etkisi olmayacaฤฤฑnฤฑ savundu.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-
TOBB sanayi kapasite raporlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak (10.00).ย
TรฤฐK “Dรผnya Nรผfus Gรผnรผ” nedeniyle bir bรผlten yayฤฑmlayacak (10.00).ย
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem-
Asya-Avustralya
Asya-Avustralya piyasalarฤฑnda erken saatlerde beklenen tek veri Hong Kong S&P Global PMI verisi olacak (03.30).
รฤle saatlerinde ise Tayvan’ฤฑn enflasyon rakamlarฤฑ takip edilecek (11.00).ย
Avrupa
Avrupa piyasalarฤฑ Almanya’dan gelecek fabrika sipariลleri verileriyle aรงฤฑlacak. รlkede sanayi sipariลleri en son yรผzde 2,7 dรผลรผล gรถstermiลti (09.00).ย
ฤฐspanya’nฤฑn sanayi รผretim rakamlarฤฑ gelecek (10.00).ย
Markฤฑt ve S&P Global, Fransa, ฤฐtalya, Almanya, Euro Bรถlgesi ve ฤฐngiltere iรงin hazฤฑrladฤฑklarฤฑ inลaat sektรถrรผ PMI raporlarฤฑnฤฑ yayฤฑmlayacaklar (10.30, 11.30).ย
ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ(BoE) Baล Ekonomisti ve Para Analizi ฤฐcra Direktรถrรผ Huw Pill, Kings College London’daki Katar Kรผresel Bankacฤฑlฤฑk ve Finans Merkezi 2022 Konferansฤฑ’nda aรงฤฑlฤฑล konuลmasฤฑnฤฑ yapacak (11.00).
Euro Bรถlgesi perakende satฤฑลlar rakamlarฤฑ yayฤฑmlanacak. Bรถlgede perakende satฤฑลlar en son aylฤฑk yรผzde 1,3 dรผลerken, yฤฑllฤฑk yรผzde 3,9 artฤฑล gรถstermiลti (12.00).ย
Almanya Hazinesi 10 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi gerรงekleลtirecek (12.30).
Romanya Merkez Bankasฤฑ(NBR) faiz kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak (15.00).ย
Amerika
ABD’de konut piyasasฤฑnda kredi baลvurularฤฑnฤฑ ve faizlerin yรถnรผnรผ gรถsteren MBA verileri yayฤฑmlanacak (14.00).
New York Fed Baลkanฤฑ John Williams, konuลma yapacak (16.00).
ABD’de S&P Global hizmet sektรถrรผ PMI final verileri yayฤฑmlanacak (16.45). Ardฤฑndan ISM tarafฤฑndan hazฤฑrlanan hizmet sektรถrรผ PMI verisi gelecek (17.00).ย
ABD’de yeni iล imkanlarฤฑnฤฑ ve รงalฤฑลan kiลi sayฤฑsฤฑndaki deฤiลimi yansฤฑtan JOLTS raporu aรงฤฑklanacak. Bir รถnceki ayฤฑ aรงฤฑlan iล sayฤฑsฤฑ 11,4 milyon olmuลtu (17.00).
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed), 14-15 Haziran FOMC toplantฤฑ tutanaklarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak (21.00).
Petrol iลlemcileri tarafฤฑndan daha dikkatle izlenen API petrol ve petrol รผrรผnleri stoklarฤฑ yayฤฑmlanacak (23.30).ย







