Yurt iรงinde รถnemli bir veri gรผndeminin almadฤฑฤฤฑ yeni gรผnde, yurt dฤฑลฤฑnda Almanya sanayi รผretimi ve ABD Merkez Bankasฤฑ(Fed) tutanaklarฤฑ izlenecek.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
ABD Hazine Bakanlฤฑฤฤฑ yetkililerinin verdikleri bilgilere gรถre, Bakan Janet Yellen bu hafta yapฤฑlacak G20 toplantฤฑsฤฑnda 130 รผlkenin kabul ettiฤi yรผzde 15 taban oranฤฑn รผzerinde bir global minimum vergi oranฤฑnฤฑn belirlenmesi iรงin bastฤฑracak.
E3 olarak adlandฤฑrฤฑlan Almanya, Fransa ve ฤฐngiltere, ฤฐran’ฤฑn zenginleลtirilmiล uranyum รผretimine yรถnelik yeni planlarฤฑndan duyduklarฤฑ endiลeyi ifade eden ortak bir aรงฤฑklama yayฤฑnladฤฑlar.
ABD Savunma Bakanlฤฑฤฤฑ, Microsoftโla yaptฤฑฤฤฑ 10 milyar dolar deฤerindeki bulut biliลim projesi sรถzleลmesini iptal edeceฤini, bunun yerine Microsoft ve Amazonโla ortak bir anlaลmaya varmaya รงalฤฑลacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Financial Times’ฤฑn dรผn yayฤฑnladฤฑฤฤฑ habere gรถre ฤฐngiltere merkezli hedge fon ลirketi Marshall Wace, kripto sektรถrรผne yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ planlฤฑyor.
Fransa Baลbakanฤฑ Jean Castex, Covid-19โun Hindistanโda ortaya รงฤฑkan Delta mutasyonuna karลฤฑ Ulusal Meclisโteki grup baลkanlarฤฑna yazdฤฑฤฤฑ mektupta, aลฤฑ zorunluluฤu ve saฤlฤฑk kartฤฑ uygulamasฤฑ teklifini sundu.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
TรฤฐK, finansal yatฤฑrฤฑm araรงlarฤฑnฤฑn reel getiri oranlarฤฑnฤฑ yayฤฑmlayacak (10.00).
Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ, nakit gerรงekleลmeleri duyuracak (17.30).
Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ, 3 yฤฑl vadeli altฤฑn tahvili ile altฤฑna dayalฤฑ kira sertifikasฤฑnฤฑn doฤrudan satฤฑลฤฑnฤฑ gerรงekleลtirecek.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Avrupa piyasalarฤฑnda erken saatlerde Almanya iรงin Mayฤฑs ayฤฑ sanayi รผretimi verisi aรงฤฑklanacak. รlkede sanayi รผretimi Nisan ayฤฑda yรผzde 1,0 dรผลรผล gรถstermiลti. Analistler sanayi รผretiminde yรผzde 0,5 artฤฑล olacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyorlar.
Almanya’da 5 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi de takip edilecek gรผndem maddeleri arasฤฑnda yer alฤฑyor.
ABD’de MBA mortgage verileri (14.00), JOLTS aรงฤฑlan iล (17.00), API petrol stoklarฤฑ (23.30) aรงฤฑklanacak.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed), 15-16 Haziran FOMC toplantฤฑ tutanaklarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak (21.00).
ECB Denetim Kurulu Baลkanฤฑ Andrea Enria konuลma yapacak (10.30).







