Global piyasalarda Satฤฑn Alma Yรถneticileri Endeksi (PMI) verileri, yurt iรงinde 3 Haziran’da aรงฤฑklanacak enflasyon verileri iรงin gรถsterge verilerden biri kabul edilen ฤฐstanbul iรงin perakende satฤฑล fiyatlarฤฑ izlenecek.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
- Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, Haziran ayฤฑ normalleลme takvimini aรงฤฑkladฤฑ.
- Rusya Koronavirรผsle Mรผcadele Merkezi tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Tรผrkiye ile Tanzanya’ya olan uรงuล yasaฤฤฑnฤฑn 21 Haziranโa kadar uzatฤฑldฤฑฤฤฑ duyuruldu.
- Fransa Cumhurbaลkanฤฑ Emmanuel Macron ve Almanya Baลbakanฤฑ Angela Merkel, ABD Ulusal Gรผvenlik Ajansฤฑโnฤฑn (NSA), Avrupalฤฑ lider ve parlamenterleri dinlediฤine dair รงฤฑkan haberler ile ilgili ABDโden aรงฤฑklama beklediฤini aรงฤฑkladฤฑ.
- Uluslararasฤฑ Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), ฤฐranโฤฑn Ortak Kapsamlฤฑ Eylem Planฤฑโnฤฑn (JCPOA) bir parรงasฤฑ olarak kabul edilen zenginleลtirilmiล uranyum stok sฤฑnฤฑrฤฑnฤฑ 16 kattan fazla aลtฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
- Portekiz Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Augusto Santos Silva, Avrupa Birliฤi’nin herhangi bir karar vermeden รถnce Rusya’yฤฑ SWIFT bankacฤฑlฤฑk sisteminden รงฤฑkarmanฤฑn hukuki boyutlarฤฑ konusunda geniล kapsamlฤฑ bir tartฤฑลma yapacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
- รin’de Caixin tarafฤฑndan hazฤฑrlanan imalat sektรถrรผ PMI, รin Ulusal ฤฐstatistik Bรผrosu’nun aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ resmi imalat PMI’dan farklฤฑ bir gรถrรผntรผ ortaya koydu.
- Japonya Maliye Bakanฤฑ Taro Aso, 4-5 Haziran tarihlerinde Londra’da yapฤฑlacak G7 maliye bakanlarฤฑ toplantฤฑsฤฑnda G7 global minimum kurumlar vergisinin tartฤฑลฤฑlacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
- Yeni ayฤฑn ilk gรผnรผ tรผm Dรผnyada olduฤu gibi Tรผrkiye’de de ฤฐmalat Sektรถrรผ Satฤฑn Alma Yรถneticileri Endeksi (PMI) verisi aรงฤฑklanacak. ฤฐSO ฤฐmalat Sektรถrรผ PMI Nisan ayฤฑnda 50,4 olarak aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ.
- Her ayฤฑn ilk gรผnรผ ฤฐstanbul Ticaret Odasฤฑ (ฤฐTO) tarafฤฑndan aรงฤฑklanan ve Tรผrkiye enflasyon verileri iรงin รถncรผ verilerden biri kabul edilen ฤฐstanbul perakende ve toptan fiyatlar verileri duyurulacak, ฤฐstanbul’da Nisan ayฤฑnda perakende fiyatlar aylฤฑk yรผzde 1,01, yฤฑllฤฑk yรผzde 16,34 artฤฑล gรถstermiลti.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
- Yurt dฤฑลฤฑnda da her ayฤฑn ilk gรผnรผ olduฤu gibi ฤฐmalat Sektรถrรผ PMI verileri gelecek. Asya’dan baลlayฤฑp, Amerika’da sonlanacak ลekilde sฤฑrayla 37 รผlke iรงin PMI verileri aรงฤฑklanacak.
- Almanya’da iลgรผcรผ verileri (10.55), Euro Bรถlgesi tรผketici fiyatlarฤฑ ve iลsizlik oranฤฑ Avrupa’da takip edilecek veriler olacak.
- ABD’de PMI verileri dฤฑลฤฑnda inลaat harcamalarฤฑ (17.00), Dallas Fed Teksas ฤฐmalat Aktivite Endeksi (17.30) ve API petrol stoklarฤฑ (23.30) verileri takip edilecek.
- Avrupa Komisyonu Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Ticaret Komiseri Valdis Dombrovskis, yeni ABD Yรถnetimi, Brexit ve 2021 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk 6 ayฤฑnฤฑ deฤerlendirecek (15.00).
- OPEC ve OPEC dฤฑลฤฑ bakanlar toplantฤฑsฤฑ Video konferans yoluyla gerรงekleลecek.
- ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BOE) Baลkanฤฑ Andrew Bailey, iklim deฤiลikliฤi ve bankanฤฑn rolรผ รผzerine deฤerlendirmelerde bulunacak (18.00).







