Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) ve ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BoE) gรผnรผn รถn รถnemli gรผndem maddeleri olacak.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
ฤฐngiltereโnin baลkenti Londraโda bir araya gelen G7 Dฤฑลiลleri Bakanlarฤฑ yayฤฑnladฤฑklarฤฑ ortak bildiride, Rusyaโnฤฑn uluslararasฤฑ politikasฤฑnฤฑ “yasadฤฑลฤฑ ve olumsuz” olarak nitelendirdi.
Avrupa Birliฤi Dฤฑล Eylem Servisi (EEAS) tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, ฤฐngiltere ve Avrupa Birliฤiโnin (AB) baลkent Londraโda AB Bรผyรผkelรงiliฤi aรงฤฑlmasฤฑ konusunda anlaลtฤฑฤฤฑ kaydedildi.
รin Ulusal Kalkฤฑnma ve Reform Komisyonu, รin-Avustralya Stratejik Ekonomik Diyalog mekanizmasฤฑ รงerรงevesindeki tรผm faaliyetleri askฤฑya almaya karar verdiฤini duyurdu.
Boston Fed Baลkanฤฑ Eric Rosengren, ABD ekonomisinin pandeminin yol aรงtฤฑฤฤฑ dengesizliklerin รผstesinde gelmeye รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ ortamda enflasyonda bahar aylarฤฑnda geรงici bir bozulma olabileceฤini sรถyledi. Ancak oluลacak bu enflasyon baskฤฑnฤฑn kฤฑsa รถmรผrlรผ olacaฤฤฑnฤฑ รถngรถren Rosengren, para politikasฤฑnda bir deฤiลikliฤe yol aรงmayacaฤฤฑnฤฑ da savundu.
Cleveland Fed Baลkanฤฑ Loretta Mester, ABD ekonomisinin pek รงok politika yapฤฑcฤฑnฤฑn beklediฤinden daha hฤฑzlฤฑ ลekilde toparlanmakta olduฤuna iลaret etti. Ancak “geniล tabanlฤฑ toparlanmayฤฑ baลarmak daha fazla zaman alฤฑyor” diye konuลan Mester, Fed’in ekonomiye desteฤini azaltmasฤฑ iรงin ortaya koyduฤu ลartlar yerine gelmeden รถnce istihdam piyasasฤฑnda daha az fazla ilerleme saฤlanmasฤฑ gerekeceฤini sรถyledi.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ(TCMB), bu yฤฑlฤฑn beลinci toplantฤฑsฤฑnฤฑ gerรงekleลtirecek. TCMB Mart ayฤฑnda faizi 200 baz puan artฤฑrdฤฑktan sonra son toplantฤฑsฤฑnda yรผzde 19 olan faiz oranฤฑnda bir deฤiลikliฤe gitmemiลti. Foreks’in 23 ekonomist ile yaptฤฑฤฤฑ ankete tรผm katฤฑlanlar faizlerin deฤiลmeyeceฤi yรถnรผnde gรถrรผล belirttiler (14.00).
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalฤฑk verileri yayฤฑmlanacak. TCMB haftalฤฑk bรผlteninde yurt dฤฑลฤฑ yerleลiklerin hareketleri, yurt iรงi yerleลiklerin dรถviz pozisyonu ve rezervler รถncelikli olarak izlenecek (14.30).
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Yurt dฤฑลฤฑnda gรผnรผn en รถnemli gรผndemi ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BoE) faiz kararฤฑ olacak. BoE, en son 2020 yฤฑlฤฑ Mart ayฤฑnda faiz oranฤฑnฤฑ 15 baz puan indirmiลti. BoE sonraki 9 toplantฤฑsฤฑnda faiz deฤiลikliฤine gitmedi.
Gรผnรผn diฤer faiz kararlarฤฑ Malezya (10.00) ve รekya (15.30) merkez bankalarฤฑndan gelecek.
Almanya’da fabrika sipariลleri (09.00), Euro Bรถlgesinde perakende satฤฑลlar (12.00), Avrupa piyasasฤฑnda izlenecek veriler olacak.
ABD’de Challenger iลten รงฤฑkarmalar (14.30), tarฤฑm dฤฑลฤฑ verimlilik (15.30), haftalฤฑk iลsizlik baลvurularฤฑ, doฤal gaz stoklarฤฑ (17.30) verileri bulunuyor.
ECB Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Luis de Guindos (13.30), New York Fed Bankasฤฑ Baลkanฤฑ John Williams (16.00), ECB Yรถnetim Kurulu รผyesi Isabel Schnabel (16.15), Cleveland Fed Baลkanฤฑ Loretta Mester (20.00) konuลma yapacaklar.
ฤฐngiltere’de yerel seรงimler, ฤฐskoรงya’da parlamento seรงimleri yapฤฑlacak.







