Yurt iรงinde tรผketici gรผven endeksi ve yurt dฤฑลฤฑ รผretici fiyatlarฤฑ verilerinin izleneceฤi yeni gรผnde, yurt dฤฑลฤฑnda ฤฐngiltere enflasyonu ve ABD ikinci el konut satฤฑลlarฤฑ takip edilecek.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar-
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, โYPG-PKK terรถrรผ Suriyeโnin toprak bรผtรผnlรผฤรผne karลฤฑdฤฑrโ dedi.
Rusya Devlet Baลkanฤฑ Vladimir Putin, “Karadeniz รผzerinden tahฤฑl ihracatฤฑ konusunda mรผzakere iรงin bir platform oluลturduฤunuz ve arabuluculuk รงabalarฤฑnฤฑz iรงin teลekkรผr ederim. Tรผm sorunlar henรผz รงรถzรผlmedi. Ancak ileri yรถnde bir hareket olduฤu gerรงeฤi olumluโ dedi.
ฤฐran Cumhurbaลkanฤฑ Reisi, โABDโnin Fฤฑratโฤฑn doฤusundaki varlฤฑฤฤฑ kabul edilemezโ dedi.
Halkbankโฤฑn ABD Anayasa Mahkemesiโne yaptฤฑฤฤฑ temyiz baลvurusuna baลsavcฤฑlฤฑk itiraz etti.
Netflix, ikinci รงeyrek bilanรงosuna dair yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada bir milyona yakฤฑn abone kaybettiฤini belirtti. Ancak platform bu rakamฤฑn beklenenden daha dรผลรผk olduฤunu vurgulayarak geleceฤe dair umutlu olduฤunu kaydetti.
รin Merkez Bankasฤฑ, piyasa beklentilerine paralel olarak ลirketlere ve hane halklarฤฑna uygulan krediler iรงin gรถsterge faiz oranlarฤฑnฤฑ deฤiลtirmedi.
รin’de gรผnlรผk yeni COVID-19 vaka sayฤฑsฤฑ 20 Mayฤฑs’tan bu yana ilk kez bini geรงti. รlke genelinde dรผn 1012 yeni vaka gรถrรผldรผ.
Fed’in bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn, Wall Street’in denetim, gรถzetiminden sorumlu baลkan yardฤฑmcฤฑsฤฑ olarak seรงilen Michael Barr, dรผn yemin ederek gรถrevine baลladฤฑ.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu(TรฤฐK) ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ(TCMB) tarafฤฑndan ortaklaลa hazฤฑrlanan tรผketici gรผven endeksi aรงฤฑklanacak. Endeks en son yรผzde 6,2 dรผลรผลle tarihi dip seviyesini gรถrmรผลtรผ (10.00).
TรฤฐK, yurt dฤฑลฤฑ รผretici fiyat endeksi verilerini duyuracak. Yurt dฤฑลฤฑ รผretici fiyatlarฤฑ en son รผรง haneye รงฤฑkarak yรผzde 100,54 olmuลtu (10.00).
TCMB tarafฤฑndan uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑm pozisyonu raporu yayฤฑmlanacak (10.00).
Bir รถnceki hafta tatil nedeniyle yayฤฑmlanamayan Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalฤฑk verileri aรงฤฑklanacak. TCMB haftalฤฑk bรผlteninde yurt dฤฑลฤฑ yerleลiklerin hareketleri, rezervler ve yurt iรงi yerleลiklerin dรถviz pozisyonu รถncelikli olarak izlenecek (14.30).
Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ, merkezi yรถnetim dฤฑล borรง ve alacak istatistiklerini duyuracak (17.30).
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem-
Hollanda’dan gelecek tรผketici gรผveni ve tรผketici harcamalarฤฑ verileriyle Avrupa piyasalarฤฑnda gรผne baลlanacak (07.30).
Gรผnรผn yakฤฑndan izlenecek verilerinden biri olan Almanya รผretici fiyatlarฤฑ gelecek. รlkede รผretici fiyatlarฤฑ en son aylฤฑk yรผzde 1,6, yฤฑllฤฑk yรผzde 33,6 artฤฑล gรถstermiลti. Bu kez beklenti aylฤฑk yรผzde 1,3, yฤฑllฤฑk yรผzde 33,9 artฤฑล olacaฤฤฑ yรถnรผnde oluลtu (09.00).
Aynฤฑ saatte ฤฐngiltere’den de tรผketici ve รผretici fiyatlarฤฑ ekranlara dรผลecek. ฤฐngiltere’de enflasyon en son yรผzde 9,1 ile son 40 yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyesinde seyretmeye devam etmiลti. รretici fiyatlarฤฑnda artฤฑล ise yรผzde 15,7’ye ulaลmฤฑลtฤฑ. Analistler bugรผn tรผketici enflasyonunun aylฤฑk yรผzde 0,7, yฤฑllฤฑk yรผzde 9,3 artarken, รผretici enflasyonunda yรผzde 16,0’nฤฑn gรถrรผleceฤi yรถnรผnde belirlendi (09.00).
Euro Bรถlgesi รถdemeler dengesi raporu aรงฤฑklanacak (11.00).
Piyasalar Almanya Hazinesi’nin 10 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesini de yakฤฑndan izleyecekler (12.30).
ABD’de konut piyasasฤฑnda kredi baลvurularฤฑnฤฑ ve faizlerin yรถnรผnรผ gรถsteren MBA verileri yayฤฑmlanacak (14.00).
Kanada’dan tรผketici ve รผretici enflasyonu rakamlarฤฑ aynฤฑ saatte ekranlara dรผลecek (15.00).
Euro Bรถlgesi iรงin รถncรผ tรผketici gรผven endeksi aรงฤฑklanacak (17.00).
ABD’de bir รถnceki ay yรผzde 3,4 dรผลรผล gรถsteren ikinci el konut satฤฑลlarฤฑnฤฑn Haziran ayฤฑ rakamlarฤฑ yayฤฑmlanacak. Analistler ikinci el konut satฤฑลlarฤฑnฤฑn yรผzde 0,9 dรผลรผลle 5,36 milyona inmesini bekliyorlar (17.00).
ABD’de her hafta olduฤu gibi DoE petrol ve petrol รผrรผnleri stoklarฤฑ verileri aรงฤฑklanacak (17.30).
ABD Hazinesi 20 yฤฑllฤฑk tahvil ihalesine รงฤฑkacak (20.00).
Gรผnรผn son verileri Arjantin’in ticaret ve ekonomik aktivite rakamlarฤฑ olacak (22.00).







