Gรผney Kore‘nin antitrรถst dรผzenleyicisi, Alphabet’in Google ลirketine, mobil video oyunlarฤฑnฤฑn bir rakibin platformunda yayฤฑnlanmasฤฑnฤฑ engellediฤi iรงin 42,1 milyar won (31,88 milyon $) para cezasฤฑ verdi.
Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) Salฤฑ gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Google’ฤฑn Haziran 2016 ile Nisan 2018 arasฤฑnda video oyunu รผreticilerinden uygulama iรงi teลhir saฤlamalarฤฑ karลฤฑlฤฑฤฤฑnda oyunlarฤฑnฤฑ yalnฤฑzca Google Play’de yayฤฑnlamalarฤฑnฤฑ talep ederek pazar hakimiyetini gรผรงlendirdiฤini ve yerel uygulama pazarฤฑ One Store’un gelirine ve bir platform olarak deฤerine zarar verdiฤini sรถyledi.
Google, bir sonraki hareket tarzฤฑnฤฑ deฤerlendirmek รผzere KFTC’nin nihai kararฤฑnฤฑ inceleyeceฤini sรถyledi.
Bir sรถzcรผ, “Google, geliลtiricilerin baลarฤฑsฤฑ iรงin รถnemli yatฤฑrฤฑmlar yapฤฑyor ve KFTC’nin vardฤฑฤฤฑ sonuรงlara saygฤฑyla katฤฑlmฤฑyoruz” dedi.
KFTC, ABD’li teknoloji devine karลฤฑ atฤฑlan adฤฑmฤฑn, hรผkรผmetin adil piyasalarฤฑ saฤlama รงabalarฤฑnฤฑn bir parรงasฤฑ olduฤunu sรถyledi.
Antitrรถst dรผzenleyicisi, Google’ฤฑn eyleminden etkilenen oyun yapฤฑmcฤฑlarฤฑ arasฤฑnda Netmarble, Nexon ve NCSOFT’un yanฤฑ sฤฑra diฤer kรผรงรผk ลirketlerin de bulunduฤunu ekledi.
2021 yฤฑlฤฑnda Google, Android iลletim sisteminin รถzelleลtirilmiล sรผrรผmlerini engellediฤi iรงin KFTC tarafฤฑndan 200 milyar won’dan fazla para cezasฤฑna รงarptฤฑrฤฑldฤฑ.







