Günün hisseleri: KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK, TUPRS

Günün hisseleri: KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK, TUPRS

İntegral Yatırım Menkul Değerler, Borsa İstanbul'da işlem hacminin oldukça düştüğüne dikkat çekiyor. Kurum, KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK ve TUPRS'ı günün hisseleri olarak açıkladı

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler'in 17 Kasım 2023 bültenine göre Borsa İstanbul’da risk iştahının azaldığı, işlem hacimlerinin oldukça düştüğü günlerden geçiyoruz. Endeks dünü yüzde 1.50 yükseliş ile 7.780 seviyesinden kapattı. Ancak hacim tarafında ise geçtiğimiz dönemlerde 150 milyar TL ortalamada olan günlük işlemler bu hafta 80-85 milyar TL bandında gerçekleşiyor.

İntegral Yatırım Menkul Değerler açıklaması şöyle:

7520 seviyesinden başlayan tepki hareketinde dünü 22 günlük ortalamanın üzerinde kapatmamız oldukça önemli. Geçtiğimiz hafta gelen finansallar ile birlikte yılın 3.çeyrek bilançoları tamamlanmış oldu. Bu dönemde geçen yıldan bu yana net karda %75 artış gerçekleşti. Fiyat hareketlerine baktığımızda beklenti üstü sonuçlar açıklayan havacılık, bankacılık ve gıda tarafında pozitif fiyatlamalar izliyoruz. Bu tip fiyatlamalar önümüzdeki dönemin ana hikayesi olabilir. Ancak mevcutta olan gelişmeler nedeni ile bilançoların tam olarak fiyatlanmadığını söyleyebiliriz. Büyüme döneminde yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketin devamında yakın direnç olarak 7900 seviyesini takip ediyoruz. Aşağı yönlü harekette ise 7500 seviyesini izliyoruz. Bugünün veri takviminde Euro Bölgesinde enflasyon verisi takip ediliyor olacak.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK, TUPRS

BIST 100 Endeksi

BİST 100 endeksi güne yatay başlamasına karşın gün içinde gelen alımlarla birlikte günü ara direnç bölgesi olarak verdiğimiz 7800 seviyesinin hemen altında kapattı. 22 günlük ortalaması olan 7710 seviyesinin üzerinde kapatan endekste hacmin azalmaya devam etmesi ise dikkat çekiyor. Momentumun korunduğu endeks 7800 seviyesinin üzerinde tutunabilirse 8000 seviyesine doğru yükseliş denemeleri görüşebilir. Buna karşın 7800 seviyesinin üzerine atamamasıyla birlikte oluşabilecek geri çekilmelerde ise ilk aşamada 7660 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

 

İlgili Haberler