Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Gรผnรผn รถnemli ลŸirket haberleri – 26 AฤŸustos 2024ย 

Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu'nda yayฤฑnlanan haberlerden derlenen gรผnรผn รถnemli haberleri neler oldu?ย 
Gรผnรผn รถnemli ลŸirket haberleri - 26 AฤŸustos 2024ย  Borsatek

Dรผnyadan gรผndem maddeleri ve Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’nda yayฤฑnlanan haberlerden derlenen gรผnรผn รถnemli haberleri ลŸรถyle oldu; 

DรœNYADAN MANลžET HABERLER 

Takasbank Saklama ve Kolektif Yatฤฑrฤฑm KuruluลŸlarฤฑ Bรถlรผmรผ Direktรถrรผ Emre Koรงbey, 22 AฤŸustos itibarฤฑyla yatฤฑrฤฑm fonu dรผnyasฤฑnฤฑn toplam bรผyรผklรผฤŸรผnรผn 4,6 trilyon liraya ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek, 2023 sonu itibarฤฑyla 2,5 trilyon lira olan fon dรผnyasฤฑ toplam bรผyรผklรผฤŸรผnรผn, yeni yatฤฑrฤฑmcฤฑ giriลŸleri ve fon varlฤฑklarฤฑnฤฑn deฤŸer artฤฑลŸฤฑyla yฤฑlbaลŸฤฑndan bu yana yรผzde 82 geliลŸim gรถsterdiฤŸini bildirdi.

ฤฐลŸ Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ, ekonomideki zorlu ortamฤฑn รงabuk bitmeyeceฤŸini ve normalleลŸmenin hemen olmayacaฤŸฤฑnฤฑ belirterek, bankalarฤฑn da bu sรผreรงte bedel รถdemeye devam edeceฤŸini sรถyledi. TCMB’den ilk faiz indirimini 250 baz puan ile kasฤฑm ayฤฑnda beklediklerini belirterek, “Politika faizinin 2024 sonunda yรผzde 45, 2025 sonunda da yรผzde 25’e kadar inebileceฤŸini dรผลŸรผnรผyorum” dedi. ลžu anda yaklaลŸฤฑk 34 seviyesinde bulunan dolar/TL kurunu yฤฑl sonunda 38 civarฤฑnda beklediklerini belirtti.

Bank of America stratejisti Michael Hartnett, merkez bankalarฤฑnฤฑn yaptฤฑฤŸฤฑ gibi altฤฑn almanฤฑn doฤŸru bir hamle olduฤŸunu sรถylรผyor. Hartnett, Fed’in faiz indirimlerinin enflasyonu yeniden artฤฑrabileceฤŸini ve altฤฑnฤฑn bu sรผreรงte gรผรงlรผ performans gรถstereceฤŸini belirtiyor.

ร‡in Merkez Bankasฤฑ geรงen ay yaptฤฑฤŸฤฑ faiz indirimlerinin ardฤฑndan temel politika faiz oranlarฤฑnฤฑ deฤŸiลŸtirmedi. ร‡in MB, bankalara geรงen aya gรถre deฤŸiลŸmeden %2,3 faiz oranฤฑ uygulayarak orta vadeli kredi kolaylฤฑฤŸฤฑ aracฤฑlฤฑฤŸฤฑyla finansal sisteme 300 milyar yuan deฤŸerinde fon enjekte etti. Merkez Bankasฤฑ ayrฤฑca bankalara %1,7 faiz oranฤฑyla yedi gรผnlรผk ters repo yoluyla 471 milyar CNY tutarฤฑnda bir fon enjeksiyonu teklif etti ve bu
oran da bir รถnceki operasyona gรถre deฤŸiลŸmedi.

ร‡in MB destekli Financial News gazetesi, ร‡in’in mali dรผzenleyicilerinin tahvil piyasasฤฑ gรถzetimine piyasa ilkeleri temelinde ve makro ihtiyati ve uyum perspektiflerinden yaklaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek piyasaya mรผdahale iddialarฤฑnฤฑ reddetti. ร‡inli yetkililer geรงtiฤŸimiz haftalarda dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ikinci tahvil piyasasฤฑnda uzun ve รงฤฑlgฤฑnca bir ralliyi durdurdu ve pervasฤฑz alฤฑmlarฤฑn riskleri hakkฤฑnda tekrarlanan uyarฤฑlarla iลŸlem hacmini dรผลŸรผrdรผ.

ร‡in, ABD’nin Rusya’nฤฑn silahlarฤฑ iรงin gerekli olan ileri ABD teknolojisine eriลŸimini daha da kฤฑsฤฑtlamak amacฤฑyla รงok sayฤฑda ร‡inli kuruluลŸu ihracat kontrol listesine ekleme kararฤฑna “kararlฤฑlฤฑkla karลŸฤฑ รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑ” sรถyledi. ABD Ticaret BakanlฤฑฤŸฤฑ Sanayi ve Gรผvenlik Bรผrosu, 42’si ร‡in’de, 63’รผ Rusya’da ve 14’รผ Tรผrkiye, ฤฐran ve Kฤฑbrฤฑs’ta olmak รผzere toplam 123 kuruluลŸ listeye eklendi. “KuruluลŸ Listesi”nde yer alan firmalar belirli teknoloji ve mallar iรงin ihracat kฤฑsฤฑtlamalarฤฑna ve lisanslama gerekliliklerine tabi tutuluyor.

ร‡in Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Pan Gongsheng, kilit alanlardaki finansal risklerin dรผzenli bir ลŸekilde รงรถzรผldรผฤŸรผnรผ sรถyledi. Pan, รผlkenin devlet yayฤฑn kuruluลŸu ร‡in Merkez Televizyonu’nda Cumartesi gรผnรผ yayฤฑnlanan rรถportajฤฑnda Pekin’in รผlkenin artan borรงlarฤฑndan kaynaklanan finansal riskleri azaltma รงabasฤฑnda olumlu bir ton yakaladฤฑ.

IMF baลŸ ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, artan enflasyon beklentilerinin ultra gevลŸek para politikasฤฑnฤฑ normalleลŸtirmek iรงin daha fazla alan bฤฑrakmasฤฑ nedeniyle Japonya Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn faiz oranlarฤฑnฤฑ kademeli olarak artฤฑrabileceฤŸini sรถyledi. BOJ’un politikayฤฑ normalleลŸtirirken enflasyon, รผcret artฤฑลŸฤฑ ve enflasyon beklentilerinin yรผkselme hฤฑzฤฑna bakacaฤŸฤฑndan, daha fazla faiz artฤฑลŸฤฑnฤฑn hฤฑzฤฑnฤฑn “veriye รงok baฤŸlฤฑ” olacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi. Japonya’nฤฑn enflasyonunun %2’nin รผzerinde olduฤŸunu ve enflasyon beklentilerinin BOJ’un %2’lik hedefine doฤŸru veya “belki biraz รผzerinde” hareket etmeye baลŸladฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti.

Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) baลŸ ekonomisti, bankanฤฑn enflasyonu yeniden yรผzde 2’ye รงฤฑkarma hedefinin “henรผz gรผvende olmadฤฑฤŸฤฑ” konusunda uyarฤฑda bulundu ve faiz oranlarฤฑnฤฑn ลŸimdilik kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ kalmasฤฑ gerektiฤŸini sรถyledi. 

ECB Yรถnetim Konseyi รผyesi ve Avusturya MB BaลŸkmanฤฑ Robert Holzmann, birรงok meslektaลŸฤฑnฤฑn faiz indirimi sinyali vermesine raฤŸmen, faiz oranlarฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki ay dรผลŸรผrรผlmesinin kesin olmadฤฑฤŸฤฑ uyarฤฑsฤฑnda bulundu. “Her zaman olduฤŸu gibi, karar gรผnรผne kadar   รงekincelerimi koruyorum ve elimizde bir dizi veri olacak” diye konuลŸan Holzmann, “Bence verilere daha dikkatli bakmamฤฑz gerekiyor. indirime karลŸฤฑ deฤŸilim ama korkarฤฑm ki รงok erken bir indirim yapmak istemiyorum” diye konuลŸtu.

ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BoE) BaลŸkanฤฑ Andrew Bailey, ฤฐngiltere ekonomisinin hala yรผksek enflasyondan kaynaklanan ve faiz oranlarฤฑnฤฑn daha uzun sรผre yรผksek kalmasฤฑnฤฑ gerektirebilecek risklerle karลŸฤฑ karลŸฤฑya olduฤŸu konusunda uyardฤฑ. Bailey, “Zafer ilan etmek iรงin henรผz รงok erken. ฤฐhtiyatlฤฑ olmamฤฑz gerekiyor รงรผnkรผ iลŸ tamamlanmadฤฑ – henรผz sรผrdรผrรผlebilir bir ลŸekilde hedefe geri dรถnmedik” dedi.

Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลŸu Fitch Ratings, iลŸsizlik oranlarฤฑnฤฑn son 6 ayda birรงok bรผyรผk geliลŸmiลŸ ekonomide tฤฑrmandฤฑฤŸฤฑnฤฑ bildirdi. Aรงฤฑklamada, iลŸsizlik oranlarฤฑ tarihsel standartlara gรถre dรผลŸรผk kalmaya devam etse de iลŸ gรผcรผ piyasasฤฑ koลŸullarฤฑnฤฑn gevลŸemesinin รผcret enflasyonundan biraz baskฤฑyฤฑ almaya baลŸladฤฑฤŸฤฑ kaydedildi. GeliลŸmiลŸ ekonomilerdeki merkez bankalarฤฑnฤฑn faiz indirimlerini haklฤฑ รงฤฑkarmalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olduฤŸu anlatฤฑlan aรงฤฑklamada, iลŸsizlik oranlarฤฑnฤฑn ABD, ฤฐngiltere, Kanada, Almanya, Avustralya ve ฤฐsviรงre’de arttฤฑฤŸฤฑna iลŸaret edildi.

Telegram mesajlaลŸma uygulamasฤฑnฤฑn kurucusu ve sahibi olan Rus asฤฑllฤฑ milyarder Pavel Durov, Paris dฤฑลŸฤฑndaki havaalanฤฑnda gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.

ลžฤฐRKET HABERLERฤฐ 

ALCTLโ€ฆ Tรผrkiye’de yerleลŸik bir mรผลŸteri ile sรผregelen iลŸ iliลŸkisi รงerรงevesinde 2024-2029 dรถnemlerine sair 9.024.678 ABD Dolarฤฑ tutarฤฑnda iลŸ emri imzalanmฤฑลŸtฤฑr.

CVKMDโ€ฆ BaฤŸlฤฑ OrtaklฤฑฤŸฤฑ Hayri ร–gelman Madencilik A.ลž. hakkฤฑnda Basฤฑn, Sosyal Medya, Dijital Mecra v.b. gibi yerlerde birtakฤฑm haberlerin รงฤฑkmasฤฑ รผzerine Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’nun II-15.1 sayฤฑlฤฑ ร–zel Durumlar TebliฤŸi’nin 9. Maddesi kapsamฤฑnda bu aรงฤฑklamanฤฑn yapฤฑlmasฤฑ gereฤŸi hasฤฑl olmuลŸtur. BaฤŸlฤฑ OrtaklฤฑฤŸa ait Harmancฤฑk Krom ฤฐลŸletmemizde PerลŸembe gรผnรผ gece yarฤฑsฤฑndan sonra kaynaฤŸฤฑ henรผz belirlenemeyen bir nedenden dolayฤฑ yangฤฑn รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑr. ร‡ฤฑkan yangฤฑnda, ฤฐลŸletmemizdeki Acil Durum Eylem Planฤฑ devreye sokulmuลŸ, eลŸ zamanlฤฑ olarak bรถlgedeki itfaye ve kolluk gรผรงlerine haber verilerek koordineli ve hฤฑzlฤฑ bir ลŸekilde yangฤฑna mรผdahale edilmiลŸ ve yangฤฑn kฤฑsa sรผrede sรถndรผrรผlmรผลŸtรผr. Yangฤฑn sฤฑrasฤฑnda herhangi bir can kaybฤฑ ve yaralanma yaลŸanmazken, 2 nolu Kuyu รงฤฑkฤฑลŸฤฑnda kรผรงรผk รถlรงekli maddi hasar meydana gelmiลŸtir. ร‡ฤฑkan yangฤฑn sonrasฤฑnda, ฤฐลŸletmemizdeki รผretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama oluลŸmamฤฑลŸtฤฑr. ฤฐลŸletmemizdeki faaliyetlerimiz olaฤŸan seyrinde devam etmektedir.

KMPURโ€ฆ ลžirket Yรถnetim Kurulu รœyeleri ve รœst Dรผzey Yรถneticilerimiz iรงin halihazฤฑrda var olan “Yรถnetici Sorumluluk Sigortasฤฑ” ลŸirket sermayesini %25’ini aลŸan bir bedel ile yenilenmiลŸtir.

KONTRโ€ฆ Kontrolmatik, cazip kar marjlarฤฑnฤฑ koruyarak ve saฤŸlam nakit akฤฑลŸlarฤฑ saฤŸlayarak yeni uluslararasฤฑ pazarlara aรงฤฑlmayฤฑ hedefliyor. Kontrolmatik’in 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk yarฤฑsฤฑna iliลŸkin KAP’ta yayฤฑmlanan bรผlteninde, “Gelirlerde รถnemli bir artฤฑลŸ ve son derece gรผรงlรผ bir brรผt kรขr marjฤฑ elde ettik. Zorlu piyasa koลŸullarฤฑna raฤŸmen 2024 yฤฑlฤฑ gelir hedeflerimiz planlandฤฑฤŸฤฑ gibi ilerliyor.” denildi.

RUBNSโ€ฆ Rubenis Tekstil iplik ve kumaลŸ รผretimini tam entegre hale getirmek amacฤฑyla ลžanlฤฑurfa’nฤฑn Harran ilรงesinde 500.000 metrekarelik bir tarฤฑm arazisini satฤฑn alma opsiyonu ile beraber 10 yฤฑl sรผreliฤŸine รผzerindeki pamuklarla birlikte kiralamฤฑลŸtฤฑr. Sรถz konusu pamuklar, Ekim 2024 tarihinde hasat edilerek fabrikamฤฑza ulaลŸtฤฑrฤฑlacaktฤฑr. ลžirket, bu hamleyle iplik ve kumaลŸ รผretiminde kullanacaฤŸฤฑ pamuฤŸu kendi bรผnyesinde รผretecek ve tarladan maฤŸazaya kadar olan tรผm sรผreรงleri kendi bรผnyesinde tamamlayarak รงok ciddi anlamda kazanรง saฤŸlayacaktฤฑr.

SAHOLโ€ฆ ลžirketin 29 Nisan 2022 tarihli รถzel durum aรงฤฑklamasฤฑnda, Sabancฤฑ TopluluฤŸu’nda yeni nesil teknolojilere dayalฤฑ iลŸ modellerine odaklanฤฑlarak dijital dรผnyada global bir oyuncu yaratฤฑlmasฤฑ amacฤฑyla, sermayesinin tamamฤฑ ลžirkete ait olacak ลŸekilde, Hollanda’da Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) unvanlฤฑ bir ลŸirket kuruluลŸunun gerรงekleลŸtirildiฤŸi; takip eden 8 Mart 2023 tarihli รถzel durum aรงฤฑklamasฤฑnda ise ลžirketin portfรถy yรถnetim stratejileri ve dijital iลŸlerde bรผyรผme planlarฤฑ doฤŸrultusunda, mevcut dijital iลŸlerimizi daha da ileriye taลŸฤฑmak ve bu alanda gerรงekleลŸtirilecek yeni yatฤฑrฤฑmlarฤฑ hฤฑzlandฤฑrmak amacฤฑyla Sabancฤฑ Holding Dijital Grup BaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ’nฤฑn oluลŸturulduฤŸu kamuya duyurulmuลŸtu.

Bu vizyon doฤŸrultusunda, Tรผrkiye’de bulut teknolojileri konusunda piyasa liderlerinden biri olarak faaliyette bulunan ICT Bulut BiliลŸim A.ลž. (Bulutistan)’nin รถdenmiลŸ sermayesinin %65’ini temsil eden toplam  1.097.330 TL nominal deฤŸerli paylarฤฑ 23 AฤŸustos 2024 tarihinde yaklaลŸฤฑk 39 milyon USD bedelle DxBV tarafฤฑndan satฤฑn alฤฑnmฤฑลŸtฤฑr.

Bulutistan’ฤฑn kurucu ve mevcut durumda azlฤฑk ortaklarฤฑ ile imzalanan ortaklar sรถzleลŸmesi gereฤŸince DxBV, toplam 5 รผyeden oluลŸan Bulutistan yรถnetim kurulundaki 4 รผyenin seรงimine iliลŸkin aday gรถsterme imtiyazฤฑna sahip olacaktฤฑr. Ayrฤฑca, Bulutistan sermayesinin %10,5’ini temsil eden 177.260 TL nominal deฤŸerli paylar da ลžirketin yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑ olduฤŸu Ak Portfรถy Yรถnetimi A.ลž. Sabancฤฑ Holding ร–zel GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Fonu (Sabancฤฑ Ventures)’na aittir.

Bรถylelikle, ลžirketin DxBV ve Sabancฤฑ Ventures รผzerinden dolaylฤฑ olarak Bulutistan sermayesindeki toplam etkin ortaklฤฑk payฤฑ %75,5 olup, bu satฤฑn almayla birlikte Bulutistan ลžirketin finansal raporlarฤฑnda konsolide edilmeye baลŸlanacaktฤฑr.

SAHOLโ€ฆ Sermayesini temsil eden paylarฤฑnฤฑn %50’si dolaylฤฑ olarak ลžirkete ait olan Enerjisa Enerji รœretim A.ลž. (Enerjisa รœretim)’nin Tรผrkiye yenilebilir enerji pazarฤฑndaki lider konumunun gรผรงlendirilmesi hedefleri doฤŸrultusunda, 2021 yฤฑlฤฑndan bu yana faaliyet gรถsteren ve 14 MW kurulu gรผce ve ilave 8,4 MW kapasite artฤฑลŸ hakkฤฑna sahip olan Aydos RES’in sahibi olan ลŸirketlerin hisselerinin tamamฤฑnฤฑn Enerjisa รœretim tarafฤฑndan devralฤฑnmasฤฑ iลŸlemleri 23 AฤŸustos 2024 tarihinde tamamlanmฤฑลŸtฤฑr. Bรถylelikle, Aydos RES’in satฤฑn alฤฑnmasฤฑyla birlikte Enerjisa รœretim’in 9 ayrฤฑ santralindeki toplam rรผzgar enerjisi kurulu gรผcรผ 417 MW’a ve tรผm tesislerindeki toplam kurulu gรผcรผ ise 3.813 MW’a ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

Devam eden yatฤฑrฤฑmlarฤฑn tamamlanmasฤฑ ve devreye alฤฑnacak kapasite artฤฑลŸlarฤฑ ile birlikte Enerjisa รœretim 2026 yฤฑlฤฑ itibarฤฑyla yaklaลŸฤฑk 5.000 MW’lฤฑk kurulu gรผce ve %60 yenilenebilir enerji payฤฑna ulaลŸarak Tรผrkiye’de รถzel sektรถr elektrik
รผretiminde lider konumunu gรผรงlendirecektir.

SOKMโ€ฆ ลžirket sermayesine %100 iลŸtiraki bulunan Future Teknoloji Ticaret A.ลž. ile iลŸleme taraf ลŸirketlerin 31/12/2023 tarihli finansal tablolarฤฑ esas alฤฑnarak “KolaylaลŸtฤฑrฤฑlmฤฑลŸ Usulde BirleลŸme” yรถntemiyle birleลŸmesine (“ฤฐลŸlem”) iliลŸkin 12.06.2024 tarihli yรถnetim kurulu kararฤฑ ile Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’na yapฤฑlan baลŸvurumuzun, ilgili mevzuat รงerรงevesinde, 30.06.2024 tarihli finansal tablolar esas alฤฑnmak suretiyle yenilenmesine karar verilmiลŸtir.

Bu รงerรงevede; ลžirketin, Tรผrk Ticaret Kanunu’nun 136 vd. maddeleri hรผkรผmleri, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 18,19 ve 20. maddeleri hรผkรผmleri ve Sermaye Piyasasฤฑ Mevzuatฤฑ ile ilgili diฤŸer mevzuat hรผkรผmleri uyarฤฑnca, ฤฐstanbul Ticaret Sicili MemurluฤŸunun 642199 sicil sayฤฑsฤฑnda kayฤฑtlฤฑ olan ลžirket baฤŸlฤฑ ortaฤŸฤฑ Future Teknoloji Ticaret Anonim ลžirketi’ni (%100) tรผm aktif ve pasifleriyle bir kรผl halinde devralฤฑnmasฤฑ suretiyle, ortaklฤฑk yapฤฑsฤฑ itibariyle kolaylaลŸtฤฑrฤฑlmฤฑลŸ usulde, ลžirket bรผnyesinde birleลŸmesine (“ฤฐลŸlem”), bu amaรงla birleลŸme sรถzleลŸmesi ve ilgili diฤŸer belgelerin hazฤฑrlanmasฤฑna karar verilmiลŸtir.

SEGYOโ€ฆ ลžirket aktifinde bulunan Ankara ฤฐli GรถlbaลŸฤฑ ฤฐlรงesi KarลŸฤฑyaka Mah. bulunan 18.481 m2’lik arsasฤฑnฤฑn satฤฑn alฤฑnmasฤฑna yรถnelik olarak gelen teklifleri deฤŸerlendirerek; sรถz konusu arsanฤฑn mevcut bรผyรผklรผฤŸรผnรผn imarlฤฑ bir
proje yapmaya olanak vermemesi, arsanฤฑn 4 yฤฑlฤฑ aลŸkฤฑn sรผredir ลžirket aktifinde kayฤฑtlฤฑ olmasฤฑ ve herhangi bir ลŸekilde deฤŸerlendirme olanaฤŸฤฑnฤฑn รถngรถrรผlememesinin yanฤฑ sฤฑra arsanฤฑn 19 Temmuz 2024 tarihli deฤŸerleme raporundaki
deฤŸerinin 27.700.00 TL olduฤŸu huลŸularฤฑnฤฑ birlikte deฤŸerlendirerek; SCS AKSESUAR ฤฐLETฤฐลžฤฐM TELEKOMรœNฤฐKASYON ELEKTRฤฐK ELEKTRONฤฐK ฤฐNลžAAR TAAHรœT ฤฐTHALAT ฤฐHRACAT TฤฐCARET LฤฐMฤฐTED ลžฤฐRKETฤฐโ€™nin; nakit 30.500.00 TL + KDV + taraflarฤฑn tapu harcฤฑ karลŸฤฑlฤฑฤŸฤฑnda satฤฑลŸฤฑ 23 AฤŸustos 2024 tarihinde gerรงekleลŸtirilmiลŸtir.

Sรถz konusu satฤฑลŸ iลŸlemi Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’nun ร–nemli Nitelikte ฤฐลŸlemler TebliฤŸi’nin, “ร–nemli Nitelikli ฤฐลŸlemler” baลŸlฤฑklฤฑ 4 Maddesinin 1.fฤฑkrasฤฑnฤฑn (c) bendi ve “ร–nemlilik ร–lรงรผtรผ” baลŸlฤฑklฤฑ 6. Maddesinin 1.fฤฑkrasฤฑ (a) bendi ve 6.maddesinin 2.fฤฑkrasฤฑ kapsamฤฑnda OrtaklฤฑฤŸฤฑn Kamuya AรงฤฑklanmฤฑลŸ Son Konsolide Finansal Tablolarฤฑna Gรถre (31.03.2024) ฤฐลŸleme Konu Mal VarlฤฑฤŸฤฑnฤฑn Kayฤฑtlฤฑ DeฤŸerinin Varlฤฑk (Aktif) Toplamฤฑna Oranฤฑnฤฑn %0,44 olmasฤฑ nedeniyle bahsi geรงen TebliฤŸ’deki รถnemlilik kriterine ulaลŸmamฤฑลŸtฤฑr.

PAY ALIM SATIM HABERLERฤฐ 

EMETURโ€ฆ ERDAL BULUT, 22-23/08/2024 tarihinde METEMTUR YATIRIM A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 14,02 – 14,15 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑn dan 250,000 LOT alฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte ลŸirket sermayesindeki paylarฤฑ
23/08/2024 tarihi itibariyle 12,600,000 LOT ile %11,66 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr. 

VERTUโ€ฆ VERUSA HOLDฤฐNG A.ลž., 23/08/2024 tarihinde Verusaturk GiriลŸim OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž. paylarฤฑ ile ilgili olarak 41.38 – 41.50 TL fiyat aralฤฑฤŸฤฑndan 60.923 TL nominal tutarlฤฑ alฤฑลŸ iลŸlemi gerรงekleลŸtirilmiลŸtir. Bu iลŸlemle birlikte Verusaturk GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž. sermayesindeki paylarฤฑ 23/08/2024 tarihi itibariyle %61,83 sฤฑnฤฑrฤฑna ulaลŸmฤฑลŸtฤฑr.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.456746.46840.04%
EURO 53.232453.2445-0.12%
JAPON YENฤฐ 3.4753.4830.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.474657.5104-0.11%
STERLฤฐN 61.375361.3896-0.21%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8526.85460.11%
RUS RUBLESฤฐ 0.62240.6303-1.12%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64229.08 0.362%
Ethereum 1746.59 1.0582%
Tether USDt 1.00 0.009%
BNB 593.67 0.7361%
Solana 74.10 1.4878%
USDC 1.00 0.008%
XRP 1.14 -0.9157%
Dogecoin 0.08 0.3763%
Toncoin 1.66 -1.2866%
Cardano 0.16 0.2229%
Shiba Inu 0.00 -0.5308%
Avalanche 6.27 -0.3728%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam