GYODER'in yeni başkanı Kalyoncu

GYODER'in yeni başkanı Kalyoncu

GYODER'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu seçildi.

A+A-

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu seçildi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, "Gayrimenkulde  bireysel alışkanlıkların daha iyi incelendiği, teknoloji ve tasarımın  uyumunun çok daha önemli hale geldiği bir dönemdeyiz. GYODER olarak  yepyeni bir heyecan ve yaklaşımla gayrimenkule bakışı değiştirecek,  sektörde değişim ve gelişimin öncüsü olacağız" dedi.

GYODER'in 11 Haziran 2020 tarihinde düzenlediği Yönetim Kurulu toplantısında, GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin'in iki dönemdir yürüttüğü  başkanlık görevinin sona ermesi sebebiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu aday gösterildi. Pandemi döneminde genel kurulların yapılamaması nedeniyle GYODER Yönetim Kurulu tarafından yapılan seçimde, GYODER Başkanlığı'na oy  birliği ile Mehmet Kalyoncu seçildi.

 "Hedefimiz gayrimenkul sektörünü el birliğiyle güçlendirmektir"

    Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER'de üstlendiği yeni  görevini büyük bir heyecanla yürüteceğini belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, şöyle konuştu: "GYODER, sektördeki 20  yılı aşkın tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün önde gelen  girişimcileri, yöneticileri ve profesyonellerinin, sektörün gelişimi  için bir araya geldiği çok kuvvetli bir dernek haline geldi. Yeni  dönemde öncelikli hedefimiz, GYODER'in kamu kurumları ve sivil toplum  kuruluşlarıyla yakın temasını artırmak, çalışmalarımızı el birliğiyle,  çok daha güçlü ve aktif bir şekilde sürdürmektir."

"Bireysel alışkanlıklar, teknoloji ve tasarımın uyumu yeni dönemin  kilit kavramları olacak"

 Gayrimenkulün geleceğini planlarken teknoloji ve tasarıma  odaklanmak gerektiğini vurgulayan Mehmet Kalyoncu, "GYODER olarak yeni  bir yaklaşımla gayrimenkule bakışı değiştirecek, sektördeki değişim ve  gelişimin öncüsü olacağız. Nitekim gayrimenkul sektörü, Türkiye  ekonomisi için de lokomotif sektörlerden biri ve yaklaşık 200 alt  sektörü besleyen önemli bir iş kolu. Finans, inşaat malzemeleri, cam,  demir çelik, alüminyum, boya sanayi, ısıtma-soğutma, havalandırma ve  mobilya paydaş endüstrilerden sadece birkaçı.

Dolayısıyla sektörün  geleceğini okumak ve vaktinde yenilikleri yakalamak GYODER olarak  yaklaşımımızın temellerini oluşturacaktır. Pandeminin etkisiyle bütün  sektörler gibi bizim sektörümüz de bambaşka bir yere gidiyor. Türkiye  gayrimenkul sektörü olarak yepyeni bir evreye giriyoruz. Küresel  salgın sürecinde hemen herkes evinde, ofisinde, mekanın ne kadar  önemli olduğunu ve mekan oluşturmanın ihtisas gerektiren bir iş  olduğunu gördü. Bu vesileyle evlerimizin, bizim için yuva demek  olduğunu bir kez daha hatırladık. Gayrimenkulde insan  alışkanlıklarının daha iyi incelendiği, teknoloji ve tasarımın  uyumunun çok önemli hale geldiği bir dönemdeyiz" diye konuştu. Kalyoncu ayrıca, yakın zamanda açıklanan konut kredi paketinin de  etkisiyle konut talebindeki artışın gayrimenkul sektörüne büyük bir  moral getirdiğine değindi.

 "Gayrimenkul uzmanlık gerektiren bir alan"

    Gayrimenkul geliştirmenin sadece bina inşa etmek anlamına  gelmediği, bunun ötesinde bireylerin mutluluklarını, hatta huzurunu  etkileyen, uzmanlık gerektiren bir alan olduğunun farkına varıldığını  belirten Mehmet Kalyoncu, "Yakın dönemde yaşanan gelişmeler sonrası  gayrimenkul sektörünün daha rafine bir sektör haline geldiğini  söyleyebiliriz. Artık asıl uzmanlık alanı gayrimenkul olmayan  firmaların oluşturduğu bir sektör değiliz" dedi.

"İyi eğitimli gençlerimizi sektöre kazandıracağız"

    Sektörün gençleşmesini ve insan kaynağı niteliğinin artmasını  hedeflediklerini ifade eden Mehmet Kalyoncu, şunları söyledi: "Sektörümüze önde gelen üniversitelerden mezun, yetenekli ve iyi  eğitimli gençlerimizi kazandırmak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak  belki zaman alacak fakat yaşanan dönüşüm sektörümüze hak ettiği  itibarı yeniden kazandıracaktır. Bu dönüşümü tetikleyen tohumları  bugünden atmalıyız."

"Yeni dönemin yol haritası hazırlanıyor"

    Yeni iş birlikleri ile gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisine  daha büyük katma değer sağlamasını hedeflediklerini belirten Mehmet Kalyoncu, Prof. Dr. Feyzullah Yetgin'e, sektöre ve GYODER'e dair tüm  katkıları için şükranlarını sunduğunu ifade ederken, kısa süre içinde  yapılacak GYODER Genel Kurulu'ndan sonra yeni dönemin yol haritasını  açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

"Pandemi nedeniyle genel kurul iki ay sonra"

    GYODER Genel Sekreteri Dr. Murat Berberoğlu, pandemi genelgesinden  dolayı 31 Temmuz'a kadar genel kurul düzenlenemediği için yeni  başkanın Yönetim Kurulu tarafından seçildiğini, iki ay sonra yapılacak
GYODER Genel Kurulu'nda Mehmet Kalyoncu'nun yeniden aday gösterilerek  genel kurulun yapılacağını belirtti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.