Asker, İstanbul'da da sokak kontrolünde

Asker, İstanbul'da da sokak kontrolünde

IŞİD saldırılarını protesto gösterilerinde ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Askerler İstanbul'da da sokak kontrollerine başladı

A+A-

IŞİD saldırılarını protesto gösterilerinde ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Askerler İstanbul'da da sokak kontrollerine başladı

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Ölenlerin sayısı 19'a yükseldi, onlarca yaralı var... 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İstanbul'daki Kobani eylemleri üzerine Esenyurt'a asker indi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler ilk olarak Esenyurt Meydanı'nda görevlendirildi. Jandarma birlikleri ve TOMA, Esenyurt Meydanı'na konuşlandırıldı.

Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Siirt, Muş'ta Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için başlayan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtiydi 

Diyarbakır'da ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı.

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

Van'da Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan olaylar sırasında ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi. 

Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

Siirt'in dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybettiği öğrenildi.

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.