Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Hacker’lar fidye รถdemelerini yeni saldฤฑrฤฑlarฤฑ finanse etmek iรงin kullanฤฑyor

Trend Microโ€™nun yeni araลŸtฤฑrmasฤฑ, fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑ iรงin yapฤฑlan her รถdemenin siber saldฤฑrganlarฤฑn ileride gerรงekleลŸtirecekleri 9 saldฤฑrฤฑyฤฑ finanse etmek iรงin kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ sektรถrรผnรผn nasฤฑl ayakta kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ ortaya koyuyor.
Hacker'lar fidye รถdemelerini yeni saldฤฑrฤฑlarฤฑ finanse etmek iรงin kullanฤฑyor Borsatek

Dรผnyanฤฑn รถnde gelen siber gรผvenlik ลŸirketlerinden Trend Micro tarafฤฑndan gerรงekleลŸtirilen son araลŸtฤฑrma, fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ kurbanlarฤฑnฤฑn yalnฤฑzca yรผzde 10’unun รถdeme yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ ancak yapฤฑlan รถdemelerin baลŸka iลŸletmelere yรถnelik saldฤฑrฤฑlara zemin oluลŸturduฤŸunu gรถsteriyor.

Fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ saldฤฑrฤฑlarฤฑnฤฑn gรผnรผmรผzde iลŸletmeler ve kamu kuruluลŸlarฤฑ iรงin en รถnemli siber gรผvenlik tehditlerinden biri olmaya devam ettiฤŸinin altฤฑnฤฑ รงizen Trend Micro Tehdit ฤฐstihbaratฤฑndan Sorumlu BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jon Clay, “Fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ saldฤฑrฤฑlarฤฑ sรผrekli geliลŸiyor, bu nedenle bu tehditle ilgili riskleri modellemek iรงin daha doฤŸru ve veriye dayalฤฑ yรถntemlere ihtiyaรง duyuyoruz. Son araลŸtฤฑrmamฤฑz BT karar vericilerinin riskleri daha iyi anlamalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olmayฤฑ ve politikalarฤฑ belirleyen yรถneticilerin daha etkili ve verimli stratejiler oluลŸturmalarฤฑnฤฑ saฤŸlayacak bilgileri saฤŸlamayฤฑ amaรงlฤฑyor” dedi.

Trend Micro Tรผrkiye Teknik Lideri Burรงin Olgaรง ise โ€œFidye yazฤฑlฤฑmฤฑ saldฤฑrฤฑlarฤฑ geliลŸmeye ve ลŸekil deฤŸiลŸtirmeye devam ediyor, bu nedenle bu yazฤฑlฤฑmlarฤฑn nasฤฑl รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve nereye doฤŸru gittiฤŸini anlamak bรผyรผk รถnem taลŸฤฑyor. Trend Micro olarak fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ saldฤฑrฤฑlarฤฑnฤฑ anlamak ve รถnlemek iรงin gรผรงlรผ veri analizi yaklaลŸฤฑmlarฤฑna ihtiyaรง duyduฤŸumuzu gรถrdรผk ve sektรถr aรงฤฑsฤฑndan bรผyรผk รถnem taลŸฤฑyan bรถyle bir รงalฤฑลŸmaya imza attฤฑk. ร‡alฤฑลŸma, fidye รถdeyen kuruluลŸlarฤฑn oranฤฑnฤฑn oldukรงa dรผลŸรผk olduฤŸunu ancak hedefine ulaลŸan bu saldฤฑrฤฑlarฤฑn baลŸka saldฤฑrฤฑlarฤฑ sรผbvanse ettiฤŸini gรถsteriyor. Bu รงalฤฑลŸmanฤฑn karar vericilerin riskleri anlamalarฤฑ aรงฤฑsฤฑndan bรผyรผk รถnem taลŸฤฑdฤฑฤŸฤฑna inanฤฑyorum” dedi.

Stratejik, taktiksel, operasyonel ve teknik tehdit istihbaratฤฑ sunan rapor, รงeลŸitli tehdit unsuru gรถstergelerini listelemek iรงin geliลŸmiลŸ veri biliminden yararlanฤฑyor. Bu gรถstergeler fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ gruplarฤฑnฤฑ karลŸฤฑlaลŸtฤฑrmak, riskleri tahmin etmek ve tehdit unsurlarฤฑnฤฑn davranฤฑลŸlarฤฑnฤฑ modellemek iรงin kullanฤฑlฤฑyor.

BaลŸlฤฑca bulgular arasฤฑnda ลŸunlar yer alฤฑyor:

  • ร–demeyi kabul eden maฤŸdurlarฤฑn yรผzde 10’u bunu genellikle hฤฑzlฤฑ bir ลŸekilde yapฤฑyor ve genellikle ihlal baลŸฤฑna daha fazla รถdeme yapmaya zorlanฤฑyor
  • Risk homojen olmayฤฑp bรถlgelere, sektรถrlere ve kuruluลŸ bรผyรผklรผklerine gรถre farklฤฑlฤฑk gรถsteriyor
  • Bazฤฑ sektรถrlerdeki ve รผlkelerdeki maฤŸdurlar diฤŸerlerine gรถre daha sฤฑk รถdeme yapฤฑyor, bu da emsallerinin hedef alฤฑnma olasฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑn daha yรผksek olduฤŸu anlamฤฑna geliyor
  • Fidye รถdemek genellikle sadece olayฤฑn toplam maliyetini artฤฑrฤฑyor ve รงok az fayda saฤŸlฤฑyor
  • Fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑndan para kazanma faaliyetleri Ocak ve Temmuz-AฤŸustos aylarฤฑnda en dรผลŸรผk dรผzeyde seyrediyor, bu da iลŸletmelerin altyapฤฑlarฤฑnฤฑ yeniden oluลŸturmalarฤฑ ve gelecekteki tehditlere hazฤฑrlanmalarฤฑ iรงin bu dรถnemleri potansiyel olarak en uygun zamanlar haline getiriyor

Rapor, sektรถr paydaลŸlarฤฑnฤฑn fidye yazฤฑlฤฑmฤฑ saldฤฑrฤฑlarฤฑnฤฑ รถnlemeye yรถnelik รงalฤฑลŸmalara รถncelik vererek, fidye yazฤฑlฤฑm ekosistemlerinin derinlemesine analizini sรผrdรผrerek ve kรผresel รงabalarฤฑnฤฑ รถdeme yapan kurbanlarฤฑn oranฤฑnฤฑ azaltmaya odaklayarak fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑn kรขrlฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ azaltmaya yardฤฑmcฤฑ olabileceklerini ortaya koyuyor.

Bu raporda ortaya konan bilgiler, karar vericilerin fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑndan kaynaklanan olasฤฑ finansal riskleri daha iyi deฤŸerlendirmelerini de saฤŸlฤฑyor. Bu, BT liderlerinin fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑna karลŸฤฑ savunma iรงin daha bรผyรผk bรผtรงeleri gerekรงelendirmelerine, kamu kuruluลŸlarฤฑnฤฑn yeniden yapฤฑlanma ve kanuni yaptฤฑrฤฑm iรงin daha doฤŸru bรผtรงe ayฤฑrmalarฤฑna, sigorta ลŸirketlerinin poliรงeleri daha doฤŸru fiyatlandฤฑrmalarฤฑna ve uluslararasฤฑ kuruluลŸlarฤฑn fidye yazฤฑlฤฑmlarฤฑnฤฑ diฤŸer kรผresel risklerle daha doฤŸru bir ลŸekilde karลŸฤฑlaลŸtฤฑrmasฤฑna yardฤฑmcฤฑ olacaktฤฑr.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.819646.82460.03%
EURO 53.48753.5-0.13%
JAPON YENฤฐ 3.463.4680.55%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.083958.1075-0.27%
STERLฤฐN 62.496362.5117-0.06%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8886.8891-0.14%
RUS RUBLESฤฐ 0.6010.6034-0.53%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4156.85-0.35%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6251.96-0.41%
GRAM ALTIN SERBEST P.6261.09-0.66%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)93.44-0.47%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)133400.00-0.6%
HAS ALTIN GRAM (TL)6220.69-0.41%
SPOT ALTIN KG (TL)132858.00-0.44%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42429.000.31%
GรœMรœลž/ONS ($)62.18-0.3%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62797.55 0.3319%
Ethereum 1768.33 0.4857%
Tether USDt 1.00 -0.0183%
BNB 579.22 0.7991%
Solana 80.65 0.2461%
USDC 1.00 -0.0095%
XRP 1.14 0.8376%
Dogecoin 0.08 1.6567%
Toncoin 1.77 0.8311%
Cardano 0.18 -2.0872%
Shiba Inu 0.00 1.3756%
Avalanche 6.84 -0.1875%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam