Halk Yatırım Tekfen payını artırdı

Halk Yatırım Tekfen payını artırdı

Halk Yatırım Haftalık Model Portföyünde Tekfen'in payını yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltti. Tera Menkul ise aynı hissede hedef fiyatını 6.50'ye yükseltti

A+A-

Halk Yatırım Haftalık Model Portföyünde Tekfen'in payını yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltti. Halk Yatırım tarafından yayınlanan raporda şunlara yer verildi

Halk Yatırım Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı Direktörü Banu Kıvcı Tokalı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "2015 yılı, küresel merkez bankalarının sergilediği farklı duruşların piyasalardaki oynaklığın yüksek kalmasına neden olduğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının ağırlıklı olarak 'genişlemeci' eğilimlerine karşı, Fed'in normalizasyona yakın duruşunun belirginleşmesiyle başladı. Yılın genelinin de, Fed'in normalizasyona yakın duruşunun risk algılamasında ağırlığının hissedilmeye devam edeceği ve 'zayıf' ülke merkez bankalarının genişlemeci eğilimlerinin dengeleyici bir unsur olamayacağı, dolayısıyla volatilitenin varlık fiyatları üzerinde baskı yaratmayı sürdüreceği bir dönem olarak geçmesini bekliyoruz.

Küresel ilginin FED'in normalizasyon sürecine döndüğü mevcut konjonktürde, bugün ABD'de açıklanan ve beklentilerin altında gelse de büyüme ivmesinin devam ettiğini gösteren verinin ardından, gelecek hafta açıklanacak PCE enflasyon, ISM ve tarım dışı istihdam gibi kritik veriler öncesinde risk algılamasındaki temkinlilik devam edebilir. Ekonomik aktivite ve istihdam piyasasındaki güçlenmenin korunması, FED'in normalizasyon eğiliminin gelişen ülkeler üzerindeki baskısının daha fazla hissedilmesine yol açacaktır.

Bu noktada temkinli duruşumuzu koruyor küresel para politikasındaki ayrışmanın FX ve emtia piyasalarında sunduğu fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz: 

Model portföyümüzde %5 ağırlığa sahip ASELS hisselerinin tamamını %11,2 getiri ile kapatıyor yerine, her ne kadar ana faaliyet bölgelerinde düşük petrol fiyatları nedeniyle bir yavaşlama beklense de, 2015 yılında büyük projelerde yer alabileceği ve tarımsal sanayi segmentindeki yeni yatırımların etkilerinin bu yıl görülebileceği beklentileri doğrultusunda, TKFEN'deki %5 ağırlığımızı %10'a  çıkarıyoruz.

Emtia portföyümüzde geçen hafta 18,3 seviyesinden açtığımız gümüş 'kısa pozisyonumuzu hedef olarak belirlediğimiz 16,8 dolardan %7,4 getiriyle kapatıyoruz. Açığa çıkan tutarla, Brent-WTI petrol spreadinin daralacağı yönünde pozisyon alıyoruz. Spread, son bir ayın en yükseğinde. WTI petrol fiyatlarının Brent'e göre göreceli zayıflamasının ivme kaybedeceği görüşüyle, spreadin 2013 sonundan başlayan 'alçalan' trend hareketi içinde daralacağını düşünüyoruz.

Avrupa merkez bankasının geçen hafta 'piyasa beklentisinin ötesinde' bir varlık alım programına gittiği toplantı öncesinde FX portföyümüzde euro hassasiyeti yüksek pozisyonlarımızı kapatmış hemen sonrasında euro pozisyonlarımız yerine GBP/USD 'kısa' pozisyonunu tekrar açmayı tercih etmiş diğer zayıf temamız İsveç kronunu izlemeye almıştık. Bu doğrultuda, USD/SEK'te tekrar 8,45 hedefli 'uzun' pozisyon açıyoruz."

 

İKİ KURUM TEKFEN İÇİN TAVSİYESİNİ GÜNCELLEDİ

BUGÜNÜN DİĞER HİSSE ÖNERİLERİ
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.