Halkbank ara duruşması 30 Haziran’da yapılacak

Halkbank ara duruşması 30 Haziran’da yapılacak

Halkbank davasında bankanın avukatları, 9 Haziran’da yapılacak olan ara  duruşmanın ertelenmesini talep etti. Hakim Richard Berman talebi değerlendirerek duruşmanın 30 Haziran’da  yapılmasına hükmetti.

A+A-

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank  davasında bankanın avukatlarının, 9 Haziran’da yapılacak olan ara  duruşmanın 45 gün sonraya ertelenmesini istemesinin ardından, Hakim Richard Berman talebi değerlendirerek duruşmanın 30 Haziran’da  yapılmasına hükmetti.

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Hakim Berman ara duruşmanın ertelenmesiyle ilgili kararın ayrıntılarını  şöyle ifade etti: “29 Mayıs 2020 tarihli savunma ve 1 Haziran 2020  tarihli savcılığın sunduğu dilekçelerdeki görüşlerine dayanarak  mahkeme şu kararları almıştır: 9 Haziran’da yapılacak ara duruşma 30
Haziran sabah saat 09.00'a ertelenmiştir. Eğer savunma hazırsa 30 Haziran’da yapılacak ara duruşmada, seri duruşmaların ne zaman  başlayacağı konusunda bir tarih belirlenebilir. Mahkeme, ara  duruşmanın bir AT&T telekonferansı aracılığıyla yapılmasını  öngörmektedir. Taraflar, konferans öncesi bilgileri e-posta yoluyla  alacaklardır. Halkın duruşmayı izlemesi için telekonferansa katılma  hakkı vardır ve bu konuda bilgilendirme konferanstan önce  yapılacaktır.”

30 binden fazla kişinin Corona virüsü salgınından yaşamını  yitirdiği New York eyaletinde salgın hastalık yüzünden mahkemelerdeki  işlemler, dava duruşmalarında aksaklıklar ve ertelemeler yaşanmıştı.
Halkbank davası da salgın hastalık nedeniyle iki kez ertelenmişti.

30 Haziran’da yapılacak ara duruşmada Halkbank’ı avukatı Robert M. Cary temsil edecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.