Sฤฑrbistan’daki Cacanska Bank’ฤฑn hisselerinin รงoฤunluฤunu satฤฑn alarak geรงen yฤฑl burada faaliyete baลlayan Halkbank, dรถrdรผncรผ ลubesini aรงtฤฑ.
Pancevo ลehrindeki aรงฤฑlฤฑล tรถreninde, Sฤฑrbistan Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Rasim Ljajic,Tรผrkiye’nin Belgrad Bรผyรผkelรงisi Mehmet Kemal Bozay, Halkbank Genel Mรผdรผrรผ Ali Fuat Taลkesenlioฤlu ve Pancevo Belediye Baลkanฤฑ Sasa Pavlov da yer aldฤฑ.
Ljajic, burada yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, faaliyetlerini Sฤฑrbistan’a yayma kararฤฑ aldฤฑฤฤฑ iรงin Halkbank yรถnetimine teลekkรผr ederek, bu kararฤฑn, Sฤฑrbistan’ฤฑn sadece Tรผrk yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin deฤil, diฤer รผlkelerden gelecek yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin de iyi bir adres olduฤu konusunda referans olduฤunu kaydetti.
Halkbank’ฤฑn Sฤฑrbistan’a gelmesinin ardฤฑndan daha fazla Tรผrk yatฤฑrฤฑmcฤฑyฤฑ รผlkeye beklediklerini sรถyleyen Ljajic, “Bu konuda iyimseriz. Bu yฤฑl รผlkemizdeki Tรผrk firmalarฤฑnฤฑn sayฤฑsฤฑnฤฑn artmasฤฑnฤฑ bekliyoruz.” dedi.
Ljajic, Bosna Hersek ve Makedonya gibi รผlkelerde de Tรผrk bankalarฤฑnฤฑn faaliyet gรถstermeye baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Tรผrk yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn arttฤฑฤฤฑna dikkati รงekerek, bu bankalarฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin mali bir gรผvence teลkil ettiฤini ifade etti.
Tรผrkiye ile Sฤฑrbistan arasฤฑnda ekonomi ve ticaret alanฤฑnda en iyi iliลkilerin bulunduฤu bir dรถnemden geรงildiฤini aktaran Ljajic, geรงen yฤฑl iki รผlke arasฤฑndaki ticaret hacminin 750 milyon avro olduฤunu, yakฤฑn zamanda bunu 1 milyar avroya รงฤฑkarmak istediklerini sรถyledi.
Belgrad Bรผyรผkelรงisi Bozay da Sฤฑrbistan’a bรผyรผkelรงi olarak geldiฤi ilk zamanlarda birรงok Tรผrk iล adamฤฑnฤฑn kendisine รผlkede Tรผrk bankasฤฑ olup olmadฤฑฤฤฑnฤฑ sorduฤunu kaydederek, “Maalesef o zaman yoktu. Onlar da genellikle dรผลรผneceklerini sรถyleyip geri dรถnerlerdi.” dedi.
Tรผrk iล adamlarฤฑnฤฑn bu talebi รผzerine รถnce Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Ljajic, ardฤฑndan Baลbakan Aleksandar Vucic ile gรถrรผลtรผklerini aktaran Bozay, onlarฤฑn da onayฤฑnฤฑ aldฤฑktan sonra banka yรถnetimi ile gรถrรผลtรผฤรผnรผ ve bu รงabalarฤฑn sonucu olarak Halkbank’ฤฑn Sฤฑrbistan’da faaliyet gรถstermeye baลladฤฑฤฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
Bozay, Tรผrk iล adamlarฤฑnฤฑn artฤฑk burada bir Tรผrk bankasฤฑnฤฑn varlฤฑฤฤฑndan haberdar olduฤunu belirterek, Halkbank’ฤฑn geliลiyle Pancevo ekonomisinin de geliลeceฤinden emin olduฤunu kaydetti.
Geรงen yฤฑl Cacanska Bank’ฤฑn hisselerinin รงoฤunluฤunu satฤฑn alan Halkbank’ฤฑn baลkent Belgrad’da รผรง ลubesi bulunuyor.







