Halkbank'ın net karı reel olarak geriledi

Halkbank'ın net karı reel olarak geriledi

Halkbank 2023 yılı mali tabslolarını açıkladı. Bankanın karındaki artış enflasyonun altında kaldı

A+A-

Halka açık ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören bankalar 2023 mali tablolarını açıklamaya devam ediyor. 

Halkbank, geçen yıl toplam 10 milyar 112 milyon lira net kar elde ederken, bankanın bu dönemdeki öz kaynakları 2022 yıl sonuna göre yüzde 42,9 oranında artarak 128,4 milyar TL oldu. Böylece Halkbank'ın net kar rakamı yıllık enflasyon rakamının altında kaldı yani reel olarak azaldı.

Dönem başında, 2022'deki rekor karlardan sonra 2023'te net karlarında reel azalma tahmin ediiyordu. Şu an akadar mali tablo açıklayan özel bankaların net kar rakaml ortalaması TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon rakamına çok yakın seviyede.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, 2023 yıl sonunda aktif büyüklüğünü 2022 yıl sonuna göre yüzde 57,7 artışla 2,2 trilyon TL seviyesine ulaştıran banka, bu dönemde toplam kredi büyüklüğünü ise, yüzde 61,6 artışla 1,9 trilyon TL’ye yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, küresel ekonominin, resesyon endişeleri ve finansal göstergelerdeki dalgalanmalarla geçirdiği bir dönemi, ülkenin dirençli ekonomisi, güçlü liderliği ve rekabet avantajıyla büyüyerek geride bıraktığının altını çizdi.

Arslan, ülke ekonomisinin ekonomi yönetiminin kararlı tutumu ve bankacılık sisteminin güçlü altyapısı sayesinde küresel ekonomiden kaynaklanan negatif etkilerden en az düzeyde etkilendiğini ifade etti.

Halkbank konsolide gelir tablosu:

 

İlgili Haberler