Halkbank'ın temyiz başvurusu kabul edildi

Halkbank'ın temyiz başvurusu kabul edildi

Halkbank'ın ABD'deki davada, katılmadığı duruşmalar başına para cezası ödemesi kararına karşı temyiz mahkemesine yapılan başvuru kabul edildi.

A+A-

İran'a yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank'ın, katılmadığı duruşmalar başına para cezası ödemesi kararına karşı temyiz mahkemesine yapılan başvuru kabul edildi.

ABD'deki Halkbank davasında, bankanın 'mahkemenin yargı yetkisi olmadığı' gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için 'özel statüyle duruşmaya katılım' isteği, federal mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı temyiz başvurusu kabul edildi.

New York'taki temyiz mahkemesi, federal mahkemenin ret kararını bir üst mahkemeye taşıyan Halkbank'ın başvurusuna olumlu yanıt verdi. 

Halkbank avukatları, 'mahkemenin yargı yetkisi olmadığı' gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için 'özel statüyle duruşmaya katılım' isteği, federal mahkeme tarafından reddedilince, temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Avukatlar, temyiz mahkemesinin kararı açıklanıncaya kadar ise federal mahkemeden yargı sürecini beklemeye alması talebinde bulunmuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.