Hamas kabul etmedi, İsrail yeniden vuruyor

Hamas kabul etmedi, İsrail yeniden vuruyor

Mısır'ın ateşkes planını kabul eden İsrail, Hamas'ın planı kabul etmemesi ve füze saldırılarına devam etmesi nedeniyle yeniden hava saldırılarına başladı

A+A-

İsrail sabah saatlerinde Gazze'deki Hamas militanları arasında bir haftadır süren sınır ötesi mücadeleye son vermek üzere tek taraflı olarak kabul ettiği ateşkesten sonra devam eden Hamas roket saldırılara karşı hava saldırılarına tekrar başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze'ye yönelik saldırıların (bu sabah) askıya alınmasından itibaren Hamas tarafından 47 adet roket fırlatıldı. Bu nedenle Hamas'a karşı operasyonlara devam kararı alındı" denildi.

Mısır'ın getirdiği ateşkes önerisine kapsamında bugün TSİ 0900'dan itibaren "tırmanmanın düşürülmesi"ne yönelik uygulamalar devreye girmesi öngörülüyordu.. Bu aşama, 12 saat içinde başlayacak tam bir ateşkes uygulamasının ön adımı olacaktı.

Hamas'ın İzzeddin el Kassam Tugayları adlı askeri birimi ateşkes metnini redderek İsrail'e karşı saldırılarının "şiddeti ve yoğunluğunun" artacağını belirtmişti.

Ancak Gazze sınırında Mısır ve İsrail'in uyguladığı kısıtlamaları kaldırmak isteyen Hamas'ın Kahire'deki üst düzeyli yetkililerinden Musa Ebu Marzuk ateşkes teklifi hakkında henüz nihai bir karar alınmadığını söyledi.

Filistin haber ajansı WAFA, Hamas ile Nisan ayında ortak hükümet kurmuş olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da Mısır önerisini desteklediğini açıklamıştı.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, son iki yılda yaşanan en şiddetli çatışma ortamında ölen 180'den fazla Filistinli'nin çoğunun siviller olduğunu belirtiyorlar.

İsrail'de ise "Demir Kubbe" adıyla bilinen hava savunma sistemi sayesinde, Hamas füzelerinden kaynaklanan ölüm vakası olmadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.