Hapishaneye bitcoin madenciği baskını

Hapishaneye bitcoin madenciği baskını

Venezuela ordusu, Tren de Aragua çetesi tarafından yönetilen Tocorón hapishanesini ele geçirdi. Hapishanenin içinde Bitcoin madenciliği tesisi bulundu. Hükümetin bu tesisi sübvanse ettiği iddia ediliyor.

A+A-

Venezuela ordusu, 20 Eylül'de Tren de Aragua çetesi tarafından yönetilen Tocorón hapishanesini ele geçirdi. Hapishanenin içinde bir gece kulübü, bir yüzme havuzu, küçük bir hayvanat bahçesi, bir oyun alanı ve Bitcoin madenciliği tesisi bulundu.

Hapishanedeki Bitcoin madenciliği tesisi, düzinelerce makineden oluşuyordu. Bu makinelerin Bitcoin mi yoksa başka bir kripto para birimi mi madenciliği yaptığı henüz net değil.

Hükümetin bu tesisi sübvanse ettiği iddia ediliyor. Bu iddiayı destekleyen herhangi bir kanıt yok, ancak Venezuela'nın elektrik üretiminin zaten yetersiz olduğu ve hükümetin suç örgütlerini destekleyebileceği düşünüldüğünde, bu iddia olası bir senaryo.

Çetenin etki alanı sırasında hapishanenin enerjisi her zamanki gibi akmaya devam ediyor olabilir, ancak suçluların yasadışı olarak üçüncü tarafların enerjisini kullanıyor olması da mümkün. Operasyonda herhangi bir Bitcoin ya da kripto cüzdanı ele geçirilmedi.

İlgili Haberler