Harvey kasırgası ABD'nin petrol merkezini vurdu

Harvey kasırgası ABD'nin petrol merkezini vurdu

Harvey kasırgası ABD'nin Houston kentini sular altında bıraktı, petrol tesisleri kapatıldı

A+A-

ABD'nin dördüncü büyük kenti Houston, Harvey tropikal kasırgası nedeniyle sular altında kalırken, ABD'nin petrol ve doğalgaz merkezi Teksas eyaletinde "emsali görülmemiş" yağışların birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

Bölgede elli yıldan uzun bir sürenin en kuvvetli kasırgası olarak nitelenen Harvey, Cuma günü Teksas eyaleti kıyı kesimlerini etkilemeye başladı ve en az iki kişinin ölümüne neden oldu.

Kasırganın deniz seviyesini yükseltmesi ve hortumlara yol açması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kasırga nedeniyle eyaletin bazı bölümlerinin bir hafta süre içinde bir yıllık yağış alması bekleniyor.

Bu sabah itibariyle kasırga merkezinin 170 km uzağında bulunan Houston'da nehirler ve su kanalları taşarken, bazı sokaklar tamamen sular altında kaldı. Kentin bir bölümüne iki gün içinde 66 cm.den fazla yağmur yağdı. Yağışların artarak sürmesi bekleniyor.

Kasırganın vurduğu Teksas, ABD'nin petrol ve doğalgaz endüstrisinin yoğun olarak kümelendiği bir eyalet.

Su baskınları nedeniyle ABD'nin petrol işleme kapasitesinin yüzde 11'ini oluşturan çok sayıda rafineri kapatılırken, ülkenin Meksika Körfezi'nde üretim yaptığı sahaların dörtte biri de kapatıldı.

ABD'de benzin vadeli fiyatları, arz sıkıntısı olacağı endişesiyle yüzde 7 yükselirken, dizel yakıt fiyatları için gösterge vadeli işlemler yüzde 3 yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.