Kahramanmaraล merkezli bรผyรผk yฤฑkฤฑma neden olan depremlerin 15. gรผnรผnde Hatay’ฤฑn Defne ilรงesinde 6.4 ve 6.e bรผyรผklรผฤรผnde iki deprem meydana geldi. Depremin, รถnceki depremlerin artรงฤฑsฤฑ deฤil baฤฤฑmsฤฑz bir deprem olduฤu aรงฤฑklandฤฑ
Afet ve Acil Durum Yรถnetimi Baลkanlฤฑฤฤฑnฤฑn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye gรถre, deprem saat 20.04’te Hatay’ฤฑn Defne ilรงesinde gerรงekleลti. รevre illerde de hissedilen 6,4 bรผyรผklรผฤรผndeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. ฤฐlk belirlemelere gรถre, bazฤฑ binalar yฤฑkฤฑldฤฑ.
Hatay Valisi Rahmi Doฤan, AA muhabirine, “Kentte deprem nedeniyle bazฤฑ ihbarlar aldฤฑk, bunlarฤฑ deฤerlendiriyoruz, taramalarฤฑmฤฑz sรผrรผyor.” dedi.
Hatay Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Lรผtfรผ Savaล, bazฤฑ binalarฤฑn yฤฑkฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ ve enkaz altฤฑnda kalanlarฤฑn olduฤunu duyurdu.
Deprem Orta Doฤu’da birรงok รผlkede hissedildi
AA’nฤฑn haberine gรถre, Hatay’ฤฑn Defne ilรงesinde meydana gelen 6,4 bรผyรผklรผฤรผndeki deprem Orta Doฤu ve Kuzey Afrika’yฤฑ da salladฤฑ.
Deprem Lรผbnan’da baลkent Beyrut baลta olmak รผzere tรผm kentlerde hissedildi. Paniฤe kapฤฑlan vatandaลlar dฤฑลarฤฑ รงฤฑkarak toplanma alanlarฤฑna geรงti.
Tsunami uyarฤฑsฤฑ
Avrupa Sismik Merkezi Hatay’da meydana gelen son depremden sonra Tsunami tehlikesi olduฤundan, sahil bรถlgesinin acilen boลaltฤฑlmasฤฑ gerektiฤi konusunda uyarฤฑda bulundu.
AFAD da “Vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn, deniz seviyesinde 50 cmโe kadar yรผkselme riskine karลฤฑ tedbir amacฤฑyla sahil ลeridinden uzak durmalarฤฑ รถnem arz etmektedir.” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.
Hatay merkezli deprem Suriye, รrdรผn, Irak, Filistin, ฤฐsrail ve Mฤฑsฤฑr’da da hissedildi.
Lรผtfรผ Savaล: Bazฤฑ binalar yฤฑkฤฑldฤฑ, enkaz altฤฑnda kalanlar var
Hatay Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Lรผtfรผ Savaล, NTV’ye baฤlanarak son depremlerin ardฤฑndan bazฤฑ binalarฤฑn yฤฑkฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ enkaz altฤฑnda kalanlar olduฤunu duyurdu. Savaล, ilk depremlerin ardฤฑndan sokakta yaลayan vatandaลlarฤฑn รผลรผdรผkleri iรงin binalara yeniden girebildiฤini ifade etti.
Antakya’daki hastane tahliye edildi
Hatay’ฤฑn merkez ilรงesi Antakya’da deprem sฤฑrasฤฑnda Mustafa Kemal รniversitesi Araลtฤฑrma ve Uygulama Hastanesi’nde bรผyรผk panik yaลandฤฑ. Durumu iyi olan hastalar, personelin yรถnlendirmesiyle hastane bahรงesine รงฤฑkartฤฑlฤฑrken, yoฤun ve yataklฤฑ hastalar ise refakatรงileri ve hastane รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn yardฤฑmฤฑyla binadan รงฤฑkartฤฑldฤฑ. Yoฤun bakฤฑm รผnitesinde tedavi gรถren hastalar daha sonra ambulanslarla sahra hastanelerine taลฤฑndฤฑ.








