Dรผลรผk bรผtรงeli havayolu ลirketi Ryanair, liste fiyatฤฑ 9 milyar dolar olan 75 Boeing 737 MAX jeti sipariล etti.
Avrupa’nฤฑn en dรผลรผk maliyetli taลฤฑyฤฑcฤฑsฤฑ ve Boeing’in en รถnemli mรผลterilerinden biri olan ฤฐrlandalฤฑ havayolu ลirketinin sipariลinin, iki รถlรผmcรผl kazanฤฑn 20 aylฤฑk bir global uรงuล yasaฤฤฑna yol aรงmasฤฑndan รถnce 2018’den bu yana sรถzkonusu model yolcu uรงaฤฤฑ iรงin en bรผyรผk sipariล olduฤu belirtildi.
Boeing CEO’su David Calhoun, Washington’daki bir imza tรถreninde “Sipariล defterinin sektรถrรผn geri dรถnรผลรผyle dolmaya baลlayacaฤฤฑna her zaman inandฤฑm” dedi.
Ryanair CEO’su Michael O’Leary daha sonra Reuters’a yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “Kesinlikle yeni yรผzyฤฑlฤฑn anlaลmasฤฑ” dedi.






