Havada kapısı patlayan United Airlines'ın bilançosu kırmızıya döndü

Havada kapısı patlayan United Airlines'ın bilançosu kırmızıya döndü

ABD merkezli havacılık devi United Airlines, Boeing 737 Max 9 model uçaktaki yasak kararı sonrası ilk çeyrekte zarar bekliyor.

A+A-

United Airlines, Boeing 737 Max 9 modelindeki uçuş yasağı nedeniyle ilk çeyrekte zarar öngörüyor United Airlines, Federal Havacılık İdaresi'nin bu ay Boeing 737 Max 9 uçaklarını, Alaska Airlines'ın bu tip uçaklarla gerçekleştirdiği bir uçuş sırasında bir parçanın uçağın gövdesinden kopmasının ardından getirdiği uçuş yasağı nedeniyle ilk çeyrekte zarar edeceğini tahmin etti.

United, yaptığı açıklamada yılın ilk üç ayı için hisse başına 35 cent ile 85 cent arasında düzeltilmiş bir zarar açıklamayı beklediğini belirtti. Bu tahmin, 5 Ocak'ta Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçağında meydana gelen kazadan bir gün sonra FAA'nın uçakları yere indirmesinin yol açtığı mali zararın yatırımcılar için ilk göstergesi.

United'ın filosunda bu uçaklardan 79 adet bulunuyor ve bu sayı diğer tüm havayolu şirketlerinden fazla, onu Alaska takip ediyor. United Pazartesi günü yaptığı açıklamada, uçakların 26 Ocak'a kadar yerde kalmasını beklediğini, ancak tahminlerinin bu ay uçakları hiç uçuramayacağını varsaydığını bildirdi.

Her iki havayolu da bu ay yüzlerce uçuşu iptal etti.

İlgili Haberler