Aรงฤฑklamada uluslararasฤฑ finansal piyasalarda bu gerginliฤin neden olduฤu oynaklฤฑklara karลฤฑ vatandaลlarฤฑn Tรผrk lirasฤฑ ve Tรผrk lirasฤฑ cinsi varlฤฑklara olan gรผveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaรงฤฑnmalarฤฑnฤฑn her aรงฤฑdan รถnemli olduฤu belirtildi.
Bakanlฤฑฤฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnda, “Bilindiฤi รผzere yakฤฑn zamanda manipรผlatif sรถylemlere itimat ederek oldukรงa riskli pozisyonlar alan vatandaลlarฤฑmฤฑz รถnemli mali kayฤฑplarla karลฤฑ karลฤฑya kalmฤฑลtฤฑr. Son iki ayda Tรผrk Lirasฤฑnฤฑ gรผรงlendirmek iรงin รถnemli politikalar uygulamaya konulmuล ve bu konuda baลarฤฑlฤฑ olunmuลtur.” ifadeleri kullanฤฑldฤฑ.
Bakanlฤฑฤฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnda Rusya‘nฤฑn Ukraynaโya askeri mรผdahalesi kapsamฤฑndaki geliลmelerin yakฤฑndan izlendiฤi ifade edildi.
Bakanlฤฑk uluslararasฤฑ alanda yaลanan bu geliลmelerin olasฤฑ ekonomik ve finansal etkilerinin; tarฤฑm, turizm, dฤฑล ticaret, enerji ve mรผteahhitlik dahil her boyutuyla, ilgili bakanlฤฑklar istiลare iรงinde takip
edildiฤini sรถyledi.
Bakanlฤฑk bu sรผreรงte gereken tรผm tedbirlerin kararlฤฑlฤฑkla alฤฑnacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.







