KCK ana davasฤฑnda yargฤฑlanan ve mahkemeye zorla getirilme kararฤฑ bulunan HDP Grup Baลkanvekili รaฤlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca’nฤฑn tutuklanmasฤฑna kararฤฑ verildi
Ankarada gรถzaltฤฑna alฤฑnan HDP Grup Baลkanvekili รaฤlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklandฤฑ.
Diyarbakฤฑr 5. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesinin yakalama kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan Ankarada gรถzaltฤฑna alฤฑnan Demirel, getirildiฤi Diyarbakฤฑrda emniyetteki iลlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.
Diyarbakฤฑr 5. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesindeki duruลmada hakkฤฑndaki suรงlamalarฤฑ kabul etmeyen Demirel beraatini istedi.
Savcฤฑ ise hazฤฑrladฤฑฤฤฑ mรผtalaasฤฑnda Demirelin tutuklanmasฤฑnฤฑ talep etti. Mahkeme verdiฤi kฤฑsa aranฤฑn ardฤฑndan HDP Grup Baลkanvekili รaฤlar Demirelin tutuklanmasฤฑna karar verdi.
ฤฐDDฤฐANAME
Demirel hakkฤฑnda hazฤฑrlanan iddianamede, “silahlฤฑ terรถr รถrgรผtรผne รผye olmak”, “terรถr รถrgรผtรผ propagandasฤฑ yapmak” ve “kanuna aykฤฑrฤฑ toplantฤฑ ve yรผrรผyรผลlere silahsฤฑz katฤฑlarak ihtara raฤmen kendiliฤinden daฤฤฑlmama” suรงlarฤฑndan 10 yฤฑldan 23 yฤฑla kadar hapis isteniyor.
KONCA DA TUTUKLANDI
Batman 1. Sulh Ceza Hakimliฤince adli kontrol ลartฤฑyla serbest bฤฑrakฤฑldฤฑktan sonra savcฤฑlฤฑฤฤฑn itirazฤฑ รผzerine gรถzaltฤฑna alฤฑnan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklandฤฑ.
Konca, Batman Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑnca hakkฤฑnda yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda Ankara’da gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑktan sonra รงฤฑkarฤฑldฤฑฤฤฑ 1. Sulh Ceza Hakimliฤince adli kontrol ลartฤฑyla serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑna savcฤฑlฤฑk itirazda bulundu.
ฤฐtirazฤฑn ardฤฑndan yeniden hakkฤฑnda gรถzaltฤฑ kararฤฑ verilen Konca, HDP Grup Baลkanvekili รaฤlar Demirel’in yargฤฑlandฤฑฤฤฑ duruลmayฤฑ izlemek รผzere geldiฤi Diyarbakฤฑr Adliyesinde gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.
Konca’nฤฑn, burada Ses ve Gรถrรผntรผ Biliลim Sistemi (SEGBฤฐS) รผzerinden tekrar savunmasฤฑ alฤฑndฤฑ.
Nรถbetรงi รผst mahkeme olan Batman 2. Sulh Ceza Hakimliฤi, Konca’nฤฑn, “silahlฤฑ terรถr รถrgรผtรผne รผye olmak” ve “terรถr รถrgรผtรผ propagandasฤฑ yapmak” suรงundan tutuklanmasฤฑna karar verdi.







