Hedge fonlar neden teknoloji hisse alımlarını artırdı?

Hedge fonlar neden teknoloji hisse alımlarını artırdı?

Goldman Sachs, hedge fonları teknoloji hisse alımlarını artırdı. Peki ama neden?

A+A-

New York borsasında geçen hafta teknoloji hisselerindeki risk iştahı, hedge fonlarının sektör şirketlerini bir yıldan fazla bir süredir en hızlı oranda toplamasıyla yükseldi. Goldman Sachs Group Inc.’nin ana brokeraj birimi tarafından derlenen verilere göre, teknoloji hisseleri geçen hafta gruptan Aralık 2022'den bu yana görülen en büyük net alımı gördü. Artış uzun pozisyonlarda ve kısa pozisyon kapatmalarda bir artışla desteklendi..

Hedge fonları, S&P 500 Bilgi Teknolojileri Endeksi'nin Nisan ayı boyunca süregelen zayıflığına meydan okuyarak sektörde dört ardışık hafta boyunca net alıcı oldular. Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma ihtimaline dair endişeler devam ederken, geçen hafta Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. ve Microsoft Corp. tarafından açıklanan olumlu kazanç raporları yatırımcıların sektör temellerine olan iyimserliğini artırdı.

Tüm bunların sonunda S&P 500 Bilgi Teknolojileri Endeksi geçen hafta %5.1 oranında yükselerek Eylül ayından bu yana en uzun süren dört haftalık kayıp serisini sonlandırdı. Alphabet, yapay zeka konusundaki beklentileriyle yatırımcıları rahatlatırken 2 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı. Microsoft'un hisseleri de, şirketin çeyreklik sonuçlarında yapay zeka üzerindeki ilerlemeyi göstermesinin ardından değer kazandı.

Goldman analistleri Vincent Lin ise bir iç notta, "Kazançlar, duyarlılığı geçti" dedi ve S&P 500 Endeksi üzerinde büyük bir baskı yaratan Meta Platforms Inc. hariç, büyük bir düşüş olmadığını ekledi.

Teknolojinin neredeyse tüm alt sektörleri alımlar gördü, ancak alımlara özellikle yarı iletken ve yarı iletken ekipmanları şirketleri tarafından öncülük etti. Hedge fonlarının bu alt sektördaki tahsisatı, yıl başında %1.1 iken, beş yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesi olan %4.4'e yükseldi.

Genel olarak, hedge fonları geçen hafta yaklaşık beş ayın en hızlı temposunda ABD hisselerini net olarak satın aldı. Bunun etkisiyle de S&P 500, 2024'ün en iyi haftasını geçirerek 5,100 seviyesine yakın kapandı.

Ancak, alımlar eşit dağılmadı, tüketici odaklı hisselerde daha fazla net satış görülürken, yöneticiler yeni uzun pozisyonları daha agresif kısa satışlarla dengeledi ve temel tüketim mallarında kısa satışlar öne çıktı.

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Halk Yatırım, Alnus Yatırım, Garanti BBVA Yatırım, Şeker Yatırım ve İntigral Yatırım Arçelik ARCL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti.

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

Altı aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Altı aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Altı aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler