Belรงika’da Luc Mahieux isimli bir kiลinin hesabฤฑna banka hatasฤฑ dolayฤฑsฤฑyla 2 trilyon euro yatฤฑrฤฑldฤฑ. Mahieux’un zenginliฤi ise รงok uzun sรผrmedi.
Belรงika’nฤฑn Ardenler bรถlgesindeki Dinant kasabasฤฑnda yaลayan Mahieux, kredi kartฤฑnฤฑn limitini deฤiลtirmek iรงin, hesabฤฑnฤฑn bulunduฤu bankaya baลvurdu.
Mahieux, gรผvenli olmadฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผndรผฤรผ internet รผzerindeki bir alฤฑลveriล sitesi tarafฤฑndan kesilen 35 euro’luk otomatik รถdemenin de durdurulmasฤฑ talimatฤฑ verdi.
Banka, otomatik รถdemeyi durdurdu. Hesaptan kesilen 35 euroyu da geri รงekerek mรผลterinin hesabฤฑna yatฤฑrdฤฑ.
Ancak banka gรถrevlisinin hatasฤฑ nedeniyle, Luc Mahieux’un hesabฤฑna 35 euro yerine yanlฤฑลlฤฑkla 2 trilyon 35 euro yatฤฑrฤฑldฤฑ.
Mahieuux, rakamฤฑ ilk gรถrdรผฤรผ anda ลaลkฤฑnlฤฑk geรงirdiฤini sรถylerken “Bir anda tรผm sorunlarฤฑmฤฑn รงรถzรผldรผฤรผnรผ dรผลรผndรผm. Ne de olsa dรผnyanฤฑn en zengin insanฤฑydฤฑm” diye dรผลรผndรผฤรผnรผ aktardฤฑ.
Mahieux, Banka ลubesini arayarak durumu bildirdi ve kredi kartฤฑnฤฑ da bloke ettirdi. Baลฤฑndan geรงen olayฤฑ sosyal medya hesabฤฑnda paylaลan Belรงikalฤฑya รงok sayฤฑda arkadaลlฤฑk isteฤi geldi.
Hesabฤฑna yanlฤฑลlฤฑkla 2 trilyon euro yattฤฑ, kฤฑsa sรผre zengin oldu
Belรงika`da hesabฤฑna tam 2 trilyon euro yatฤฑrฤฑlan ลahsฤฑn zenginliฤi uzun sรผrmedi.







