Hindistan hariç Asya borsaları geriledi

Hindistan hariç Asya borsaları geriledi

Asya borsaları, Çin'de olumsuz yönde gelen imalat sanayi öncü PMI verilerinin ardından satış ağırlıklı seyretti, Hindistan pozitif ayrıştı.

A+A-

Asya borsalarında, Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) ekonomik aktivitenin yavaşlamasına işaret etmesiyle, Hindistan hariç düşüşler yaşandı.

Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ocak ayı HSBC imalat sanayi öncü PMI, son altı ayın en düşüğü olan 49,6 değerini alarak, beklentilerin ve önceki seviyesinin altında geldi. İmalat sanayi PMI'nın 50 seviyesinin gerisinde kalması ile ekonomik aktivitenin yavaşlamasına ilişkin endişelerin etkisiyle, Çin'de Şangay bileşik endeksi geriledi. Endeks dünkü hızlı yükselişinin ardından, günü yüzde 0,5 değer kaybıyla 2.042,18 puandan tamamladı.

Japonya'da Nikkei endeksi ise yendeki güçlenmenin etkisiyle yüzde 0,8 düşüşle 15.695,89 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,3 değer kaybı ile 104,241 seviyelerinden işlem görüyor. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,2 gerilemeyle 1.947,59 puandan sonlandı. Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 yükselişle 21.350,656 puanda ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,4 düşüşle 22.749,59 puanda seyrediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.