Hindistan Sensex endeksi rekor tazeledi

Hindistan Sensex endeksi rekor tazeledi

Asya borsaları, ABD'de beklentilerin altında gelen işsizlik başvuruları verisi ve ECB'nin faizleri değiştirmeme kararının ardından karışık seyretti. Dün tarihinin en yüksek seviyesini gören Hindistan Sensex endeksi rekor tazeledi

A+A-

Asya borsalarında, ABD'de beklentilerin altında gelen işsizlik başvuruları verisi ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz ve para politikasında değişikliğe gitmemesinin ardından karışık bir seyir izlendi.

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre öncü göstergeler endeksi ocak ayında yüzde 0,4 artarak, 111,7'den 112,2 seviyesine yükseldi. Veri sonrasında, Japonya'da Nikkei endeksi dünkü yükselişine bugün de devam ederek 29 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, yüzde 0,9 oranında artarak günü 15.274,07 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 102,944 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de Şangay bileşik endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.057,91 puandan sonlandı. Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 0,1 düşüşle 1.974,68 puandan günü tamamladı.

Hindistan'da Sensex endeksi, dün cari işlemler açığının son ayların en düşüğüne gerilemesi ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün de hızlı yükselişine devam ederek rekor tazeledi. Endeks, şu dakikalarda yüzde 1,5 değer kazancıyla 21.841,41 puanda bulunuyor. Dolar/Hindistan rupisi paritesi ise yüzde 0,2 düşüşle 61,015 seviyelerinden alıcı buluyor.

Dalgalı bir seyir izlenen Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yatay seyirle 22.691,53 puanda dalgalanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.