Hisse değeri rekor kıran Nvidia hisseleri hala ucuz mu?

Hisse değeri rekor kıran Nvidia hisseleri hala ucuz mu?

Nvidia'nın hisselerinin birçok açıdan ucuz olduğunu söyleyen Truist Securities analisti William Stein, hissede hala yüzde 34 artış öngörüyor.

A+A-

Truist Securities analisti William Stein Nvidia hisselerindeki yeni en büyük boğalardan biri olan gelişen yapay zeka trendinin sürdüğünü ve hisselerin %34'lük bir artış daha görebileceğini düşünüyor.

Stein Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği bir notta "Yapay Zeka Şirketi Nvidia" diye yazdı ve şöyle devam etti: "Nvidia, yapay zeka alanındaki lider konumunu çiplerinden çok inovasyon kültürüne, yerleşik ekosistemine ve yazılım, hizmet ve modellere yaptığı büyük yatırımlara borçlu."

Stein son raporunda Nvidia hisseleri için fiyat hedefini 911$'dan 1.177$'a yükseltti. Bu yeni hedef, FactSet'te geçtiğimiz ay not yayınlayan analistler arasında dördüncü sırada yer alıyor.

Stein'e göre Nvidia'nın hisse senedi, bu takvim yılı için tahmini hisse başına kazancın 35 katından işlem görüyor; ancak bu, Nvidia'nın tarihsel değerleme aralığının alt ucunda ve yüksek büyüme oranına sahip yonga emsallerine göre oldukça büyük bir iskonto olduğu için "ucuz" olarak nitelendirdiği bir kat.

Stein, Nvidia'nın 2022-2025 takvimi arasında kazançlarını yıllık %100'ün üzerinde bir bileşik oranla artırma potansiyeline sahip olduğu düşünüldüğünde de ucuz olduğunu sözlerine ekledi.

Stein Nvidia'nın hisselerini en iyi veri merkezi yatırımı olarak görüyor ve şirketin işinin bu kısmının bugünlerde en çok odaklanılan konu olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler