Hisse senetleri yüzde 50 gerileyebilir!

Hisse senetleri yüzde 50 gerileyebilir!

Bir kaç güvenilir uzmana göre hisse senetlerinde yüzde 50 ya da üzerinde bir düşüş sürecinin başlaması yalnızca bir zaman meselesi

A+A-

2008 krizi öncesindeki portföyü ile krizi öngörerek dev karlar elde edişi ile ünlenen serbest fon yöneticisi Mark Spitznagel, "Hisse senedi piyasalarında sert ve ani bir düşüş yaşanması bizi şaşırtmamalı, aslına bakarsanız bunu kesinlikle beklemeliyiz." ifadelerini kullanıyor.

Ve ne yazık ki Spitznagel bu düşüncelerinde yalnız değil İsviçreli danşman ve fon yöneticisi Marc Faber, "Devasa bir finansal varlık balonunun içindeyiz. Bu balon her an patlayabilir." sözleri ile Spitznagel'in düşüncelerine katılıyor. Faber, bu konuda suçu başkan Obama'nın büyük kamu politikaları ve Fed'in yüksek riskli düşük faiz politikalarına atma konusunda tereddüt etmiyor ve "neden tasarruf sahipleri hisse senetlerinde, emlaklarda ve güneşin altındaki diğer her şeyde speküasyon yapmaya zorlanıyor?" ifadelerini kullanıyor.

Yine söylentilere göre milyarder yatırımcı Warren Buffett da bir çöküş için hazırlanıyor. Toplam piyasa büyüklüğünün GSYİH'ya oranı ile bullunan Warren Buffett göstergesi satış alarmı verme seviyesini geçmiş durumda ve piyasalarda her an bir çöküş olacağına işaret ediyor." Kaçınılmaz bir çöküş yaklaşıyorsa, önde gelen yatırımcılar ne yapacaklar. Seçeneklerden biri bütün hisse senetlerinizi satmanız ve paranızı yastık altına yığmanız, ve bir diğer seçenek ise her şeyi riske atarak fırtınaya karşı durmaya çalışmanız.

Ancak Absolute Profits fonunun kurucusu Sean Hyman'a göre bir üçüncü seçenek söz konusu: "Piyasada bazı belirli sektörler var ki önümüzdeki bir kaç aylık dönemde iyi bir performans sergileyeceği garantide gibi. Bu aşamada hisse senetlerinden tamamen çıkmak maliyetli olabilir" İfadelerini kullanan Hyman, nasıl bu kadar emin olabilir?

Kendisi gizli bir Wall Street takvimine erişime sahip ki bu takvim 1968 yılından bu yana piyasadan yüzde 250 daha fazla getiri sundu. Bu takvimde sektörlere dayalı 19 yatırım listesi ve 38 al ve sat tarihi mevcut, ve bunu yaparak 20 yıllık bir zaman dilimi içinde 1000 doları 178 bin dolara kadar çıkarmak mümkün.

Bununla birlikte Hymann, kullandığı takvimin yatırım stratejisinin bir parçası olduğunu belirtiyor ve "Ayrıca bir çöküş alarm sistemi oluşturdum ve bu sistemle yatırımcıları temel bir düzeltme başlamadan önce uyarabiliyorum" diyor.

(Aslında bu sistem soğuk savaş sırasında nükleer füzelerin izleyeceği rotaları programlayan bir programcı tarafından yazıldı ve doğruluk derecesi yüzde 100'e kadar çıkabiliyor)

Hyman, bu sitemde piyasalarda bir çöküş başladığında alarm sisteminin sat sinyalleri üreterek yatırımcıları nakite geçmesi konusunda uyardığını belirtiyor ve, "Bizim testlerimize göre bu sistemi kullanıyor olsaydınız 2000 yılında ve 2008 yılında oluşan krizlerden tamamen zararsız çıkabilirdiniz. Bu korkunç satış süreçlerinden kaçabilseydiniz ne kadar büyük paralar kazanabileceğinizi hayal edin" ifadelerini kullanıyor.

Sean Hyman'ın aşırı güvenli olduğu düşünülebilir. Ancak o kendisini milyonlarca insanın önünde defalarca kanıtlamış bir insan konumunda.

Hyman, 2012 yılında Bloomberg TV'de katıldığı bir programda Best Buy hisselerinin 11 dolara hızlı bir düşüş yaşayacağını ve bir kaç ay içinde 40 dolara geri yükseleceğini öngörmüş ve hisse tam olarak da onun öngördüğü şekilde bir seyir izlemişti.

Benzer şekilde Fox Business TV'de Gerri Willis ile 2013 yılının başlarında yaptığı bir ropörtajda Sean, yaşanan sert satışlara karşın piyasanın yeniden yükselişe geçeceğini ve 15 bin puanla yeni bir zirvenin görülebileceğini dile getirmişti. Hisse senedi piyasaları da aynen Hyman'ın belirttiği şekilde yeni zirvelere ilerledi.

Hyman, konuya ilişkin açıklamasında "Pek çok insan benim şanslı olduğunu düşünüyor, Ancak bunun şansla ilgisi yok. Bu tamamen benim kullandığım araçlarla ilgili.

Bu araçlar Wall Street takvimi ve benim Çöküş Alarm sistemi gibi araçlarımdan oluşuyor. " ifadelerini kullanıyor. Finansal piyasalarda belirsizlik arttıkça binlerce insan Sean Hyman'ın rehberleriğine yönelen insanların sayısı artıyor. Aylık olarak yayınladığı bültenin 114 bin abonesi var be yatırım videoları milyonlarca kez izlenmiş durumda. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.