Honda Tรผrkiye Aล, 2021 yฤฑlฤฑnda mevcut Civic Sedan modelinin รผretiminin tamamlanmasฤฑnฤฑ takiben Tรผrkiye’deki otomobil รผretim operasyonunu sonlandฤฑrma kararฤฑ aldฤฑ.
Honda Tรผrkiye, yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, Tรผrkiye fabrikasฤฑnda รผretime devam etmeme kararฤฑnฤฑ duyurdu.
Aรงฤฑklamada, sรถz konusu kararฤฑn, kรผresel otomotiv endรผstrisindeki elektrifikasyon alanฤฑnda yaลanan geliลmeler ve bu geliลmelere baฤlฤฑ olarak uygun รผretim kapasitesinin saฤlanmasฤฑ gerekliliฤi nedeniyle alฤฑndฤฑฤฤฑ belirtilerek, ลu ifadelere yer verildi:
“Tรผrkiye’deki otomobil รผretim faaliyetlerini 22 yฤฑldฤฑr baลarฤฑyla sรผrdรผren Honda Tรผrkiye, bu dรถnemde tรผm hedeflerine ulaลmฤฑล olmaktan gurur duymaktadฤฑr. Hondaโnฤฑn Tรผrkiyeโde son birkaรง yฤฑlda ortaya koyduฤu etkileyici performans, ลirketin Tรผrkiye piyasasฤฑna duyduฤu bรผyรผk gรผvenin en รถnemli kanฤฑtฤฑdฤฑr. Bu nedenle Honda Tรผrkiye, satฤฑล ve satฤฑล sonrasฤฑ operasyonlarฤฑnฤฑ mรผลterilerine sunduฤu yรผksek hizmet kalitesiyle 2021 yฤฑlฤฑndan sonraki dรถnemde de sรผrdรผrecektir. Bu doฤrultuda, Tรผrkiyeโde araรง ithalatฤฑ ve daฤฤฑtฤฑmฤฑnฤฑ iรงeren otomobil operasyonlarฤฑ kesintisiz olarak devam edecektir. Honda Motosiklet operasyonlarฤฑ bu karardan etkilenmeyecektir.”
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Honda Tรผrkiye Baลkanฤฑ Takuya Tsumura hฤฑzla deฤiลen piyasa dinamikleri ve teknolojik geliลmelere รถncรผlรผk etme ihtiyacฤฑnฤฑn farkฤฑnda olduklarฤฑnฤฑ vurgulayarak, “Bu durum, Tรผrkiyeโdeki otomobil รผretim operasyonumuzu da kaรงฤฑnฤฑlmaz olarak etkiliyor.” deฤerlendirmesinde bulundu.







